Xi Jinping îşi continuă mini-turneul european cu vizite de stat în Monaco şi în Franţa

Publicat:

Preşedintele chinez Xi Jinping a sosit duminică la Nisa, pe Riviera Franceză, pentru a-şi continua mini-turneul european, menit să promoveze în special ambiţiosul program comercial supranumit “Noile drumuri ale mătăsii”, printr-o vizită de stat la Monaco, înainte de un dineu cu cuplul Macron, informează AFP, scrie Agerpres.

Xi Jinping a fost întâmpinat, la coborârea din avion, un Boeing 747-8 ce a sosit de la Roma, de către ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian, primarul oraşului Nisa, Christian Estrosi, şi circa 20 de cavaleri ai Gărzii Republicane.


Citește și : Primele alegeri legislative în Thailanda, după lovitura de stat din 2014

În Italia, etapa precedentă a turneului, preşedintele chinez a promis “un nou drum al mătăsii” cu sens dublu, pentru a încerca să dezamorseze îngrijorările pe care acest program le-a stârnit la Bruxelles şi Washington.

Anunţul privind participarea Italiei la acest gigantic proiect de infrastructuri maritime şi terestre – printr-un protocol de acord “non-constrângător”, a precizat şeful guvernului italian Giuseppe Conte – a fost primit mai degrabă cu răceală de partenerii europeni ai Italiei. Emmanuel Macron, care încearcă să unifice poziţia UE faţă de China, a estimat vineri la Bruxelles că “a discuta de manieră bilaterală prevederile acordului asupra noilor drumuri ale mătăsii nu sunt o bună metodă”.

Însă, înainte de a discuta cu omologul său francez, liderul Chinei şi soţia lui Peng Liyuan se vor deplasa la Monaco, o premieră pentru un preşedinte chinez şi o victorie diplomatică fără precedent şi pentru micul principat. La Monaco, cuplul Xi urmează să fie primiţi de prinţul Albert al II-lea şi principesa Charlene.

Citește și : Netanyahu afirmă că n-a câştigat niciun shekel de pe urma vânzării de submarine nemţeşti Egiptului

Monaco a semnat în 2018 un acord cu grupul chinez Huawei, pentru a face din principat prima ţară cu acoperire totală 5G pentru comunicaţiile sale mobile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.