Zăpada, poleiul şi ceaţa provoacă haos pe şoselele şi căile feroviare din Marea Britanie

Publicat:

Navetiştii rutieri şi feroviari au fost afectaţi luni dimineaţă de haosul din transporturi după ce zone extinse din Marea Britanie au fost afectate de polei, ceaţă şi zăpadă, transmite DPA/PA Media, potrivit agerpres.   

Met Office a emis mai multe avertizări cod galben de vreme severă din cauza condiţiilor de iarnă.


Citește și : Germania va trimite sisteme de apărare aeriană Skynex în Ucraina

Drumurile din estul şi sud-estul Angliei sunt printre cele mai afectate. Şoferii aflaţi pe autostrada M25 au rămas blocaţi timp de mai multe ore după ce un tronson al şoselei aglomerate a fost închis pe ambele sensuri.

Au fost semnalate întârzieri şi pe alte drumuri din regiune, printre acestea M11, M2, A21, A27 şi A249, conform serviciului naţional al autostrăzilor, National Highways.

Poliţia din Sussex a emis o avertizare pentru drumuri “periculoase”.

Mai multe linii de cale ferată au fost închise, iar compania Southeastern a emis o alertă prin care pasagerii erau sfătuiţi să nu călătorească.

A existat, de asemenea, o întrerupere majoră a serviciilor administrate de companiile Greater Anglia, South Western Railway şi Southern.

Patru copii în stop cardiac au fost spitalizaţi în stare critică după ce au căzut duminică într-un lac îngheţat din vestul Angliei, au anunţat serviciile britanice de salvare. Copiii au fost recuperaţi din apa îngheţată de salvatorii chemaţi la începutul după-amiezii la Solihull, un oraş la sud-est de Birmingham.

Richard Stanton, comandant în cadrul departamentului local de pompieri şi situaţii de urgenţă din West Midlands a declarat: “Ştim că prognoza meteo pentru următoarele câteva zile indică frig extrem; vă rog, adulţi şi copii deopotrivă, staţi departe de ape deschise, sub nicio formă nu vă aventuraţi pe gheaţă, indiferent cât de groasă sau sigură credeţi că ar putea fi”.

Citește și : Parlamentul Greciei a adoptat reforma operațiunilor de spionaj

Aeroporturile Gatwick şi Stansted din regiunea Londrei şi-au închis pistele, duminică, pentru îndepărtarea zăpezii.

Regatul Unit se confruntă de vineri cu un important val de frig, cu temperaturi negative aproape în toată ţara şi zăpadă abundentă pe alocuri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.