X

Zarif: Iranul este gata să-şi întărească relaţiile cu Libanul

Şeful diplomaţiei iraniene, Mohammad Javad Zarif, a exprimat luni, în timpul unor întrevederi cu oficiali libanezi desfăşurate la Beirut, deschiderea ţării sale de a întări relaţiile cu Libanul, informează dpa, potrivit agerpres.

“Suntem încrezători că noul guvern va duce Libanul spre prosperitate”, a declarat Zarif în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de omologul său libanez Jubran Bassil. “Suntem gata să răspundem la orice solicitare a guvernului libanez în vederea cooperării în orice domeniu i se va părea important”, a adăugat el.

Citește și : Miniștrii europeni de Finanțe discută crearea unui buget al zonei euro

Vizita desfăşurată de Zarif la Beirut are loc la o săptămână de la formarea noului guvern libanez sub conducerea premierului Saad al-Hariri, după nouă luni de dispute politice.

Zarif a avut de asemenea o întrevedere cu preşedintele Libanului, Michel Aoun, precum şi cu preşedintele Parlamentului, Nabih Berri. În timpul întrevederii, Aoun a îndemnat Iranul să joace un rol important în ajutorul acordat Libanului pentru a rezolva criza refugiaţilor sirieni şi în susţinerea revenirii în siguranţă a refugiaţilor în patria lor.

Pe de altă parte, vizita oficială a ministrului de externe iranian a avut loc la cinci zile după ce liderul Hezbollah, Hassan Nasarllah, principalul aliat al Teheranului în Liban, a declarat că este gata să-i ceară Iranului să doteze armata libaneză cu arme şi sisteme de apărare aeriană împotriva Israelului.

Citește și : Majoritatea ruşilor cred că guvernul de la Moscova îi minte ‘aproape întotdeauna'(sondaj)

Tags: BeirutJubran BassilLibanSaad al-HaririZarif
Categorii: Sinteze