Zece angajaţi ai unui câmp petrolier din estul Siriei au fost ucişi într-un ‘atac’ asupra convoiului lor

Publicat:

Zece angajaţi ai unui câmp petrolier din estul Siriei au fost ucişi şi alţi doi răniţi într-un “atac” asupra convoiului lor, a informat vineri agenţia de presă oficială Sana, preluată de France Presse, potrivit agerpres

“Zece muncitori au fost ucişi şi alţi doi răniţi într-un atac terorist comis împotriva a trei autobuze care transportau angajaţi ai câmpului Al-Taym la Deir Ezzor”, în estul ţării, a indicat Sana, fără alte detalii despre natura şi originea atacului.


Citește și : Kievul se aşteaptă la întreruperi repetate de electricitate toată iarna

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), “atacul a fost efectuat de celule afiliate grupării Stat Islamic (SI)” în apropierea câmpului petrolier de la vest de Deir Ezzor.

“Atacul a început cu detonarea dispozitivelor explozive în timp ce autobuzele treceau, înainte ca membrii SI să tragă în vehicule”, a declarat pentru AFP directorul Observatorului, Rami Abdel Rahman.

Acest atac a avut loc în timp ce forţele kurde din Siria au anunţat joi că au lansat o operaţiune împotriva SI în cooperare cu coaliţia internaţională condusă de SUA, la trei zile după un atac mortal în nordul ţării.

Combatanţii kurzi au decretat luni starea de urgenţă în urma unui atac revendicat de SI asupra cartierului lor general din Raqa, care a făcut şase morţi în rândurile lor.

Organizaţia jihadistă SI desfăşoară periodic atacuri împotriva bazelor şi vehiculelor militare în Badia, deşertul sirian care se întinde din provinciile Homs (centru) la Deir Ezzor la graniţa cu Irakul, zonă unde jihadiştii s-au retras de la căderea autoproclamatului lor califat în martie 2019.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

 

Badia este scena confruntărilor, uneori cu participarea avioanelor ruseşti în sprijinul forţelor guvernamentale, vizând poziţiile şi mişcările SI.

Atacurile SI vizează atât armata siriană, cât şi aliaţii ei precum forţele kurde, susţinute demult de Washington în lupta lor împotriva SI.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.