Zece cele mai inteligente rase de câini. Există câteva rase ce ne impresionează cu inteligența lor

Publicat:

Zece cele mai inteligente rase de câini. Există câteva rase ce ne impresionează cu inteligența lor

Câinii sunt unele dintre cele mai inteligente animale de pe Terra și abilitățile lor continuă să surprindă. Chiar și în cadrul unei specii atât de deștepte, există câteva rase ce ne impresionează cu inteligența lor.

În topul preferințelor, specialiștii plasează rasa Border Collie care este considerat cel mai bun câine de stână și poate face față cu brio oricărei turme sau familii gălăgioase. Rasa e foarte ușor de dresat, extrem de prietenoasă și inteligentă. Rasa e folosită în operațiuni speciale, pentru depistarea drogurilor sau bombelor, și un camarad de încredere pentru persoane cu dizabilități.


Pe locul doi se află rasa Pudel. Câinii acestei rase au fost folosiți initial la vânătoare, după care, datorită inteligenței lor, au apărut din ce în ce mai des în dog show-uri. E considerată una dintre cele mai importante rase de câini în Franța și a fost camaradul îndrăgit al multor nobili. Adoră să se joace în apă, sunt loiali și adoră compania stăpânilor.

Al treilea loc în topul celor mai inteligenți câini îi revine câinelui lup, cunoscut și sub numele de ciobănesc german. Inițial folosiți pentru vânătoare, acești câini au devenit din ce în ce mai prezenți în expozițiile canine datorită inteligenței lor. De asemenea, sunt considerați una dintre cele mai importante rase din Franța și au fost iubiți de mulți nobili. Le place să se joace în apă, sunt loiali și apreciază compania stăpânilor.

...

Rasa Golden Retriever, originară din Scoția, are toate calitățile unui labrador, dar cu mai multă răbdare. Acești câini adoră să înoate și să alerge, deci au nevoie de multă mișcare. Sunt extrem de loiali, capabili să rezolve probleme și să-și protejeze stăpânii, chiar și cu riscul vieții lor.

Un alt câine clasat printre cei mai inteligenți este Doberman Pinscher. Această rasă a fost dezvoltată de Friedrich Louis Dobermann, un funcționar german care a fost de multe ori jefuit. Dobermanii au fost folosiți în armată încă din al doilea război mondial, servind ca santinele și mesageri. Majoritatea câinilor Doberman sunt foarte afectuoși cu familia lor și sunt întotdeauna gata să se interpună între pericol și stăpânii lor pentru a-i proteja.

Ciobănescul de Shetland ocupă locul 6 în clasament. Fiind descendenți ai rasei Collie, acești câini sunt perfecți pentru drumeții și activități în aer liber. Sunt extrem de loiali și preferă să aibă un singur stăpân, dar se înțeleg bine și cu o familie mai mare, în special pentru că sunt ușor de dresat.

...

Rasa Doberman Pinscher

animalutul meu.com

Rasa Labrador Retriever, originară din Canada, este una dintre cele mai cunoscute și apreciate în întreaga lume. Labradorii retriever au un nivel ridicat de energie și sunt foarte curioși, ceea ce înseamnă că uneori încalcă regulile.

Rasa Papillon, mai puțin cunoscută, a fost crescută inițial de nobili și apare în numeroase picturi de epocă alături de stăpânii lor. Cu dimensiuni mai mici, câinele Papillon poate detecta rapid un străin care se apropie de casă și este unul dintre cei mai apreciați câini în expozițiile canine.

...

imagine reprezentativă

rasedecaini.ro

Câinii din rasa Rottweiler au fost inițial folosiți la stână și apoi au devenit preferații poliției la începutul secolului trecut. Sunt câini rezistenți și foarte iubitori, având nevoie de multă mișcare și fiind prieteni ideali pentru copii.

Locul 10 în clasamentul celor mai inteligenți câini îi revine câinilor de cireadă australieni. Această rasă, provenită din încrucișarea între câinii Collie și câinii Dingo, a fost creată inițial în 1840 de către George Elliott. Câinii de cireadă sunt extrem de rezistenți și au un nivel ridicat de energie, ceea ce i-a făcut camarazi perfecți pentru fermierii din Australia. Aceștia ascultă comenzile fără ezitare și pot improviza cu ușurință în orice situație.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.