Zeci de arestări în timpul unei manifestaţii a opoziţiei în Kazahstan

Publicat:

Peste 60 de persoane au fost arestate duminică în Kazahstan, în timpul unei manifestaţii declanşate de moartea în detenţie a unui militant al opoziţiei, pentru care versiunea autorităţilor din această ţară din Asia Centrală este pusă sub semnul întrebării, potrivit AFP, scrie agerpres.

Jurnaliştii AFP au văzut cu cel puţin 40 de manifestanţi reţinuţi de poliţie în apropierea de primăria din Almatî, cel mai mare oraş din Kazahstan, unde două grupuri de opoziţie au făcut apel la o manifestaţie.


Citește și : Von der Leyen: Uniunea Europeană observă cu ‘îngrijorare’ afluxul de migranţi din Turcia

Cel puţin alte 26 de persoane au fost arestate în alte locuri din Almatî chiar înainte de a putea ajunge la locul prevăzut pentru protest, a precizat pentru AFP Dimach Aljanov, responsabil al grupului Oyan Qazaqstan (OQ), unul dintre organizatori.

Printre persoanele arestate duminică se numără şi doi jurnalişti.

Această acţiune de proteste a apărut după moartea în închisoare a lui Dulat Agadil, 42 de ani, militant al opoziţiei arestat pentru că a participat la manifestaţii neautorizate.

Opozantul a fost reţinut luni seară la domiciliul său şi dus într-o închisoare din capitala Nur-Sultan. Conform autorităţilor, el era “beat” în momentul arestării sale, iar moartea a fost cauzată de o “criză cardiacă”.

Imediat după anunţul morţii sale, o manifestaţie a avut loc în faţa Ministerului de Interne, care a dus atunci la circa zece arestări.

Citește și : Primul deces legat de coronavirus în SUA, înregistrat în statul Washington

Susţinătorii lui Dulat Agadil pun sub semnul întrebării versiunea autorităţilor despre moartea sa şi cer demisia ministrului de Interne şi destructurarea puternicului Consiliu de Securitate.

În noiembrie, Dulat Agadil a ajuns în centrul atenţiei după ce a scăpat din detenţie, fiind găsit însă două zile mai târziu. Anul trecut, el a petrecut peste 60 de zile în închisoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Guvernatorul statului Pennsylvania, favorit pentru a face echipă cu Kamala Harris ca vicepreședinte

Guvernatorul statului Pennsylvania, favorit pentru a face echipă cu Kamala Harris ca vicepreședinte Surse de la Casa Albă și din Partidul Democrat au declarat pentru...

Ce este hiperandrogenismul, care o afectează pe boxera alergiană care și-a doborât adversara în 46 de secunde

Ce este hiperandrogenismul, care o afectează pe boxera alergiană care și-a doborât adversara în 46 de secunde Imaginile cu pugilista algeriană Imane Khelif au făcut...

Ce este hiperandrogenismul, care o afectează pe boxera Imane Khelif? Sportiva algeriană, ținta a numeroase atacuri privind presupusa sa transsexualitate

Ce este hiperandrogenismul, care o afectează pe boxera Imane Khelif? Sportiva algeriană, ținta a numeroase atacuri privind presupusa sa transsexualitate Imaginile cu pugilista algeriană Imane...

Peste 180 de hectare de pădure de la Ungheni vor fi înregistrate în fondul forestier pentru a fi protejate

Peste 180 de hectare de pădure de la Ungheni vor fi înregistrate în fondul forestier pentru a fi protejate Primăria satului Rădenii Vechi, din raionul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.