Zeci de mii de oameni au luat cu asalt porţile festivalului Oktoberfest

Publicat:

Zeci de mii de oameni au luat cu asalt sâmbătă intrarea la festivalul berii Oktoberfest, după ce organizatorii i-au deschis porţile în oraşul german Munchen, informează dpa, potrivit agerpres.

În ciuda avertismentelor oficiale de a nu se grăbi la intrare – anunţate prin intermediul difuzoarelor în engleză, germană şi dialectul bavarez – vizitatorii s-au îmbulzit la porţi pentru a-şi asigura locuri în corturile cu bere.


Citește și : Rebelii houthi din Yemen intenţionează să pună capăt atacurilor împotriva Arabiei Saudite

Cu toate acestea, vor trebui să mai aştepte câteva ore până când vor simţi gustul băuturii-vedetă a tradiţionalului festival. Primarul din Munchen, Dieter Reiter, va marca deschiderea evenimentului dând cep primului butoi de bere cu un ciocan mare, la amiază (10:00 GMT).

Înainte de deschidere, Reiter a subliniat importanţa de a asigura un “Wiesn” sigur şi paşnic, aşa cum este cunoscut festivalul pe plan local. ”Am un sentiment bun”, a spus el în timp ce făcea turul oficial pentru a vedea stadiul pregătirilor.

Mai puţini locuitori din Munchen decât de obicei l-au abordat pentru diverse îngrijorări înainte de eveniment, a spus Reiter. “Aceasta este de bun augur”, a comentat el.

Se aşteaptă vreme bună la ceremonia de deschidere, când se va auzi strigătul tradiţional O’zapft is! (S-a dat cep!), prin care Reiter anunţă deschiderea butoiului şi începerea celei de-a 186-a ediţii a festivităţilor.

Potrivit site-ului oficial, cele şase beri oferite “trebuie să fie preparate cu apă din Munchen luată dintr-o fântână adâncă şi să aibă un conţinut original de must de bere de cel puţin 13,6%, ceea ce le face mai puternice decât berile slabe normale”.

Citește și : Boris Johnson: ‘Cred că facem progrese’ în negocierile pentru Brexit

Înaintea primului festival de bere din lume s-au făcut rezervări în număr mare şi se anticipează că va fi depăşit numărul vizitatorilor de anul trecut, de 6,3 milioane.

“Nu trebuie să fie un an record”, a declarat şeful Oktoberfest, Clemens Baumgaertner, atât timp cât este un ”Wiesn de calitate”.

Festivalul se încheie pe 6 octombrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.