Zeci de mii de oameni sunt afectați de ruperea unui baraj din Myanmar

Publicat:

Echipele de intervenţie din Myanmar au încercat, joi, să ajungă la ultimele dintre persoanele rămase izolate după ce un baraj a cedat din cauza ploilor musonice, relatează AFP, potrivit agerpres.

În urma ruperii barajului nu au fost raportate decese.


Citește și: Atac xenofob împotriva unui migrant din Germania

Soldaţii purtând veste de salvare portocalii peste hainele de camuflaj au evacuat persoanele izolate cu ajutor bărcilor, conform jurnaliştilor AFP din regiunea Bago, în Myanmar.

Cel puţin 63.000 de persoane au fost afectate de acest dezastru.

Peste 12.000 dintre sinistraţi au fost găzduiţi în treizeci de adăposturi deschise de autorităţi.

Autorităţile au anunţat că ruperea unei părţi a barajului Swar Chaung, care a avut loc miercuri dimineaţă, a fost provocată de o defecţiune a sistemului de evacuare, deteriorat de ploile musonice.

Locuitorii au declarat pentru reporterii AFP că nu au fost avertizaţi de autorităţi.

”Nimeni nu ne-a spus ce trebuia să facem. Am urmărit nivelul apei şi am fugit când situaţia s-a înrăutăţit”, a povestit Wai Lin Aung, în vârstă de 27 de ani, care şi-a petrecut noaptea de miercuri spre joi într-o mănăstire, la fel ca mulţi dintre sinistraţi.

Citește și: Trump se ia ‘la trântă’ cu coloșii din lumea internetului: ‘Este o problemă foarte gravă’

Prăbuşirea barajului vine la câteva săptămâni după ce 150.000 de persoane din Myanmar au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele ca urmare a unor inundaţii puternice cauzate de ploile torenţiale.

În Asia de Sud, sezonul anual al musonului se desfăşoară în general în perioada iunie-noiembrie.

În ţara vecină Laos ploile torenţiale au provocat luna trecută ruperea unui baraj, eveniment care a dus la moartea a cel puţin 35 de persoane, numeroşi dispăruţi şi mii de sinistraţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Junk food-ul modifică creierul și comportamentul, arată un studiu nou

Junk food-ul modifică creierul și comportamentul, arată un studiu nou Un studiu recent dezvăluie efecte alimentelor nesănătoase asupra creierului, oferind noi perspective asupra cauzelor obezității. Cercetătorii...

A fost lansat trailerul oficial pentru sezonul 4 al serialului ‘Emily in Paris’

A fost lansat trailerul oficial pentru sezonul 4 al serialului 'Emily in Paris' Sezonul 4 al serialului „Emily in Paris”, difuzat de Netflix, va avea...

Un cântăreţ brazilian a murit electrocutat pe scenă

Un cântăreţ brazilian a murit electrocutat pe scenă Un cântăreț brazilian a murit după ce a fost electrocutat pe scenă, în timpul unui spectacol. Ayres...

Trei filme cu Robert De Niro, în august la Warner TV

Trei filme cu Robert De Niro, în august la Warner TV Warner TV îl sărbătoreşte pe actorul şi regizorul american Robert De Niro, care împlineşte...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.