Zeci de persoane, reţinute într-o operaţiune anti-drog în sud-vestul Spaniei

Publicat:

Poliţia spaniolă a arestat circa 50 de persoane şi a confiscat o cantitate mare de droguri într-o operaţiune desfăşurată în sud-vestul Spaniei, relatează miercuri Xinhua, potrivit agerpres.

Poliţia a confirmat faptul că operaţiunea Lupita a avut loc într-o zonă cunoscută sub numele de ‘Campo de Gibraltar’, în apropiere de Gibraltar, şi în oraşele Algeciras şi La Linea de la Concepcion.


Citește și : 12 persoane au murit în urma inundaţiilor din nordul Arabiei Saudite (Apărarea Civilă)

Operaţiunea, la care au participat circa 200 de agenţi de poliţie, s-a încheiat cu aproximativ 50 de arestări şi confiscarea a 14 tone de haşiş.

Ea a avut drept scop dezmembrarea uneia dintre cele mai importante reţele de contrabandă cu droguri într-o zonă devenită cunoscută ca fiind un centru important de trafic de droguri, aflându-se la mai puţin de 20 de kilometri de coasta de nord a Africii.

Televiziunea RTVE a afirmat că operaţiunea a vizat o organizaţie care ‘îşi desfăşoară activitatea în toată Andaluzia’ (sudul Spaniei).

Operaţiunea Lupita survine la doar două zile după ce o altă acţiune a poliţiei în regiune s-a încheiat cu nouă arestări.

Citește și : Trump acuză serviciile de informaţii americane că sunt „naive” şi că „se înşeală” în privinţa Iranului

Poliţia spaniolă a afirmat că această reţea, care s-a folosit de drone pentru a aduce drogurile la ţărm, a reuşit să introducă 6 tone de haşiş în Spania în ultima lună, în valoare de circa 5 milioane de euro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.