Zeci de polițiști au făcut un raid violent la o universitate din Lima

Publicat:

Zeci de polițiști au făcut sâmbătă un raid la o universitate din Lima, dărâmând porți cu un vehicul blindat, lansând gaze lacrimogene și reținând peste 200 de persoane care veniseră în capitala peruană pentru a participa la protestele antiguvernamentale , informează mediafax.

Imaginile arată zeci de persoane care zac cu fața la pământ la Universitatea San Marcos după raidul surpriză al poliției. Studenții au declarat că au fost împinși, loviți cu picioarele și cu bastoanele în timp ce erau scoși cu forța din cămine.


Citește și : Rishi Sunak a fost amendat de Poliţia din Lancashire din cauza nepurtării centurii de siguranţă

Raidul poliției la Universitatea San Marcos – cea mai veche – este cel mai recent dintr-o serie de afronturi care au dus la creșterea apelurilor pentru ca președintele Dina Boluarte să demisioneze după șase săptămâni de tulburări care au făcut 60 de victime, cel puțin 580 de răniți și peste 500 de arestări, relatează The Guardian.

Studenții care locuiesc în cămine au declarat că au fost forțați în mod violent să iasă din camere de către polițiști înarmați care au spart ușile și au folosit îmbrânceli și lovituri de picior pentru a-i scoate de acolo.

Esteban Godofredo, un student la științe politice în vârstă de 20 de ani, a primit îngrijiri medicale pentru rănile suferite la picior. “M-a lovit cu bastonul, m-a aruncat la pământ și a început să mă lovească cu picioarele”, a declarat Godofredo în timp ce stătea pe iarbă în fața reședinței, cu piciorul drept vânăt și bandajat.

Pe fondul demonstrațiilor și a blocajelor rutiere care paralizează o mare parte a țării, autoritățile peruane au ordonat sâmbătă închiderea “până la noi ordine” a cetății Machu Picchu și a traseului incaș care duce la situl arheologic aflat în patrimoniul mondial – cea mai mare atracție turistică din Peru, care aduce peste un milion de vizitatori pe an.

Sâmbătă, echipele de salvare au evacuat peste 400 de turiști blocați în acest loc emblematic, a anunțat ministerul peruan al turismului.

Demonstrațiile au început la începutul lunii decembrie în sprijinul fostului președinte destituit Pedro Castillo, dar au evoluat într-o proporție covârșitoare pentru a cere demisia lui Boluarte, închiderea Congresului și noi alegeri.

Citește și : Biden: Ucraina va primi toată asistenţa de care are nevoie

Boluarte a fost vicepreședintele lui Castillo și l-a înlocuit după ce acesta a încercat să închidă Congresul și să guverneze prin decret la 7 decembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.