Zeci de zboruri au fost anulate spre Bali, după erupția vulcanului Agung

Publicat:

Zeci de curse aeriene au fost anulate joi ca urmare a erupţiei vulcanului Agung, situat în insula indoneziană Bali, care aruncat în aer un nor de praf şi cenuşă la o înălţime de peste 1.000 de metri, relatează AFP, potrivit agerpres.

Compania malaysiană AirAsia a suspendat 22 de zboruri cu destinaţia Bali şi a amânat alte cinci zboruri ca urmare a erupţiei acestui vulcan, situat la 75 de km de Kuta, principala destinaţie turistică a insulei.


Citește și : Bruxelles a devenit un ‘cuib de spioni’ mai mare decât Viena (Şeful contrainformaţiilor austriece)

Arie Ahsanurrohim, purtătorul de cuvânt al aeroportului internaţional Ngurah Rai, a declarat pentru AFP că liniile australiene JetStar şi-au anulat, de asemenea, 14 zboruri ca urmare a erupţiei.

Totuşi, autorităţile indoneziene însărcinate cu gestionarea catastrofelor naturale au asigurat că nivelul de risc al vulcanului Agung nu a fost revizuit în creştere şi că zborurile nu sunt în pericol.

Acest vulcan intră în mod frecvent în faze de erupţie după “trezirea” sa în 2017.

Ameninţarea unei erupţii a provocat în noiembrie un veritabil haos în transporturi şi a afectat economia insulei Bali, în special profitabilul sector al turismului.

Cea mai recentă erupţie majoră a vulcanului Agung a provocat moartea a 1.600 de persoane în 1963.

Citește și : Viktor Orban: Este timpul ca liderii UE ”să reconstruiască democraţia europeană”

Indonezia, care numără cel mai mare număr de vulcani activi din lume, este situată în Cercul de foc al Pacificului, o zonă de coliziune a plăcilor tectonice şi scenă a numeroase seisme şi erupţii vulcanice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce se mai întâmplă în procesul de insolvenţă al companiei aeriene Air Moldova

Ce se mai întâmplă în procesul de insolvenţă al companiei aeriene Air Moldova Instanţa de judecată a stabilit data ședințe de validare a creanțelor în...

Moment de reculegere în Consiliul de Securitate al ONU în memoria preşedintelui iranian Raisi

Moment de reculegere în Consiliul de Securitate al ONU în memoria preşedintelui iranian Raisi Membrii Consiliului de Securitate al ONU au ţinut luni un moment...

SUA au transmis condoleanţe după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi

SUA au transmis condoleanţe după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi Statele Unite au prezentat luni "condoleanţe oficiale" după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi şi a...

Suspecții de serviciu în cazul morții bizare a lui Ebrahim Raisi, președintele Iranului

Suspecții de serviciu în cazul morții bizare a lui Ebrahim Raisi, președintele Iranului Văzut de-a lungul timpului drept un posibil succesor al liderului suprem Ali...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.