X

Zelenski: Armata ucraineană cere mobilizarea a 450.000-500.000 de persoane suplimentare

Zelenski: Armata ucraineană cere mobilizarea a 450.000-500.000 de persoane suplimentare

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă marţi, într-o conferinţă de presă, la Kiev, că armata ucraineană a cerut mobilizarea a 450.000-500.000 de persoane suplimentare şi că nu a luat o decizie definitivă în acest sens, relatează Reuters.

Oficiali militari şi guvernamentali de rang înalt urmează să discute ”această problemă foarte sensibilă a mobilizării”, iar Parlamentul urmează să o analizeze după aceea, anunţă şeful statului ucrainean, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

O mobilizare de o asemenea amploare necesită o finanţare suplimentară, subliniază el.

”Ei (armata) au propus mobilizatrea a 450.000-500.000 de persoane în plus. Aceasta este o cifră serioasă”, insistă Zelenski.

”Eu le-am răspuns că am nevoie de argumente suplimentare pentru a susţine această decizie. Pentru că, înainte de toate, este o problemă de oameni, este o problemă de corectitudine, este o problemă de capacitate de apărare şi este o problemă de finanţe”, declară el.

Zelenski: Armata ucraineană cere mobilizarea a 450.000-500.000 de persoane suplimentare

În vederea susţinerii unei asemenea mobilizări, în cazul în care se ia o decizie în acest sens, este necesară o finanţare suplimentară în valoare de 500 de miliarde de grivne (13,3 miliarde de dolari), estimează preşedintele ucrainean.

Citeşte şi: Radu Marian ‘a dat de greu’ în troleibuz: ‘Am încercat, nu lucrează’

Fostul ministru ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov anunţa în vară că aproximativ un milion de persoane erau angajate în sectorul securităţii şi apărării Ucrainei.

Tags: armatakievOleksii ReznikovVolodimir Zelenski
Externe