Zelenski consideră că Holodomor a fost un adevărat genocid contra ucrainenilor

Publicat:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat sâmbătă că este ”extrem de important” de amintit marea foamete din 1932-1933 care a ucis milioane de ucraineni, tragedie cunoscută drept Holodomor, un ”genocid” comis de Uniunea Sovietică dominată de ruşi, informează DPA.

”Ei au încercat să ne extermine, să ne subjuge, să ne tortureze. Au eşuat. Ei au vrut să ne ascundă adevărul şi să muşamalizeze crimele teribile pentru totdeauna. Au eşuat”, a spus şeful statului ucrainean într-un discurs cu ocazia Zilei de comemorare a victimelor Holodomor.


Citeşte şi: Un ofițer de investigații a fost prins cu mită

 

”Şi astăzi, cu cea mai mare durere şi respect, onorăm memoria a milioane dintre oamenii noştri”, a adăugat Zelenski.

El a făcut o paralelă între foametea în masă din anii ’30 şi actuala invazie rusă în Ucraina, care include atacuri asupra infrastructurii portuare şi exporturilor de cereale ucrainene.

”Acesta este un proces unde linia politicii totalitare sovietice şi linia politicii moderne ruse formează împreună semnul egal. Răul nu a fost oprit. Şi acum noi îl oprim”, a accentuat Volodimir Zelenski.

Citeşte şi: Aleșii locali sunt obligați să depună declarații de avere

Ucraina este unul dintre cei mai mari exportatori de cereale la nivel mondial. De la începerea invaziei ruse în Ucraina în februarie 2022, care a inclus o blocadă navală a porturilor ucrainene de la Marea Neagră, Kievul face eforturi pentru a-şi putea exporta produsele, în special cerealele.

Infrastructura portuară, care este esenţială pentru exporturile ucrainene, a fost atacată în mod repetat de forţele ruse în ultimele luni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.