Zelenski, după remanierea guvernamentală: Ucraina are ‘nevoie de o nouă energie’

Publicat:

Zelenski, după remanierea guvernamentală: Ucraina are ‘nevoie de o nouă energie’

Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia, explică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, printr-o remaniere guvernamentală importantă aflată în curs, inclusiv a şefului diplomaţiei, relatează AFP.

Această remaniere este cea mai mare de la invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba, alţi cinci miniştri vicepremieri şi şeful Fondului Bunurilor Statului, însărcinat cu privatizări, şi-au prezentat demisia Parlamentului.

Andrii Sîbiga, primul adjunct al lui Dmitro Kuleba, a fost ales să-l înlocuiască, a anunţat miercuri David Arahamia, liderul grupului parlamentar al partidului prezideţial Slujitorul Poporului.

Andrii Sîbiga, în vârstă de 49 de ani, mai puţin cunoscut şi mai puţin mediatizat decât ministrul demisionar, este considerat un nume greu al diplomaţiei ucrainene.

El a fost ambasador al Ucrainei în Turcia din 2016 în 2021.

Această decizie a fost luată în urma unei reuniuni a aleşilor cu Volodimir Zelenski în vederea înlocuirii miniştrilor demisionari, a precizat Arahamia.

Candidaţii aleşi urmează să fie propuşi în mod oficial, iar apoi să primească aprobarea în Parlament.

Plecarea a patru miniştri a fost aprobată de către deputaţi miercuri.

Demisia unei femei vicepremier şi a şefului Fondului Bunurilor Statului nu au primit suficiente voturi, iar votul cu privire la demisia lui Dmitro Kuleba a fost amnânat joi, potrivit unei surse parlamentare.

Dmitro Kuleba este una dintre personalităţile ucrainene cele mai vizibile de la începutul războiului cu Rusia.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

El a cerut neîncetat Occidentului mai multă susţinere şi a încercat să cnvingă ţări curtate de Moscova – în Africa sau Asia – să susţină Kievul.

Volodimir Zelenski şi-a destituir de asemenea şeful administraţiei – Rostîslav Şuma -, acuzat de faptul că a abuzat de funcţie pentru a asigura avantaje economice familiei sale prin intermediul unei infrastrcturi guvernamentale anticorupţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la patru zile după ce a fost incendiată de iubitul ei

Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la patru zile după ce a fost incendiată de iubitul ei Atleta olimpică din Uganda, Rebecca Cheptegei, a murit...

Testamentul actorului Alain Delon a fost trimis celor trei copii ai săi

Testamentul actorului Alain Delon a fost trimis celor trei copii ai săi La aproape o lună de la moartea lui Alain Delon, testamentul actorului a...

Un bărbat din Franța și-a drogat soția timp de 10 ani pentru ca zeci de străini să o violeze

Un bărbat din Franța și-a drogat soția timp de 10 ani pentru ca zeci de străini să o violeze O femeie din Franța, victimă a...

Producătorii elvețieni de ceasuri cer ajutor de stat pe fondul declinului sectorului luxului, un indicator al stării economiei globale

Producătorii elvețieni de ceasuri cer ajutor de stat pe fondul declinului sectorului luxului, un indicator al stării economiei globale Producătorii elvețieni de ceasuri de lux...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.