Zelenski face presiuni asupra SUA pentru a aproba atacuri mai adânci în Rusia

Publicat:

Zelenski face presiuni asupra SUA pentru a aproba atacuri mai adânci în Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a intensificat, sâmbătă, presiunile asupra Statelor Unite pentru a permite Ucrainei să efectueze atacuri împotriva ţintelor militare aflate în interiorul teritoriului rus, relatează Reuters.

Washingtonul a acordat Kievului un ajutor militar de peste 50 de miliarde de dolari (45 de miliarde de euro) începând din 2022, însă utilizarea armelor americane este permisă doar pe teritoriul ucrainean sau pentru operaţiuni de apărare transfrontaliere, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Volodimir Zelenski consideră că atacurile ruseşti cu bombe ghidate, precum cel care a lovit vineri un bloc de locuinţe din Harkov, pot fi evitate doar „prin lovirea aerodromurilor militare ruseşti, a bazelor lor şi a logisticii terorii ruseşti”.

„Avem nevoie de capacităţi pentru a proteja cu adevărat şi pe deplin Ucraina şi ucrainenii”, a declarat el, adresându-se Statelor Unite, Franţei, Marii Britanii şi Germaniei.

„Avem nevoie atât de autorizarea capacităţilor cu rază lungă de acţiune, cât şi de rachetele şi proiectilele voastre cu rază lungă de acţiune”, a spus el.

Se aşteaptă ca Volodimir Zelenski să îşi prezinte din nou argumentele atunci când se va deplasa în Statele Unite luna viitoare pentru a prezenta un plan de victorie preşedintelui Joe Biden şi pentru a participa la reuniunile Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO/ Elicopterul turistic, dispărut în Kamchatka, s-a prăbușit: nu au fost găsiți supraviețuitori

FOTO/ Elicopterul turistic, dispărut în Kamchatka, s-a prăbușit: nu au fost găsiți supraviețuitori Epava unui elicopter rusesc dispărut a fost localizată, fără a fi găsiți...

Fondatorul Telegram spune că a colaborat cu serviciile franceze de contrainformații

Fondatorul Telegram spune că a colaborat cu serviciile franceze de contrainformații Fondatorul Telegram, Pavel Durov, ar fi declarat în interogatoriu că a comunicat cu reprezentanți ai...

FOTO/ Concert de excepție la Chișinău, dedicat Zilei Limbii Române

FOTO/ Concert de excepție la Chișinău, dedicat Zilei Limbii Române Ziua Limbii Române a fost sărbătorită la Chișinău într-un mod cu adevărat special, prin intermediul...

Şeful armatei ucrainene susţine că situaţia e ‘dificilă’ pe frontul Pokrovsk

Şeful armatei ucrainene susţine că situaţia e 'dificilă' pe frontul Pokrovsk Comandatul forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, a declarat, duminică, că situaţia este "dificilă" în zona...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.