Zelenski le promite congresmenilor americani care n-au votat anvelopa că ‘tot ajutorul SUA merge pe câmpul de luptă’

Publicat:

Zelenski le promite congresmenilor americani care n-au votat anvelopa că ‘tot ajutorul SUA merge pe câmpul de luptă’

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat congresmenilor americani care nu au votat în favoarea noii anvelope de ajutor militar trimis de Washington Kievului, în contextul în care Guvernul şi administraţia sale sunt afectate de mai multe scandaluri de corupţie, şi le-a dat asigurări că ”tot ajutorul Statelor Unite merge pe câmpul de luptă”.

Volodimir Zelenski a mulţumit joi Congresului american, care a adoptat săptămâna aceasta un ajutor în valoare de 61 de miliarde de dolari destinat Ucrainei, aflată în război cu Rusia de peste doi ani, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

Această nouî anvelopă a fost adoptată după negocieri intense între democraţi şi republicani, după ce Statele Unite au acordat deja Kievului zeci de miliarde de dolari.

Într-un interviu acordat postului Fox News, citat de Le Monde, Volodimir Zelenski s-a adresat congresmenilor republicani care au votat împotriva acestui ajutor.

”NU AVEM SECRETE”

”Ei trebuie să ştie că aceşti bani merg înainte de toate în industria apărării americane, (care) va primi zeci de miliarde de dolari (…). Să fiţi siguri că totul merge pe câmpul de luptă, pentru a susţine armata ucraineană, dar şi pentru a apăra democraţia în lume”, a declarat la Fox News Volodimir Zelenski.

”Nu avem secrete” faţă de Statele Unite, a subliniat Volodimir Zelesnki, care pledează în favoarea ”transparenţei” Ucrainei faţă de partenerii săi.

Şeful statului ucrainean face aceste declaraţii în contextul în care corupţia în Ucraina este un flagel major şi endemic.

La sfârşitul lui ianuarie, Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) a dezvăluit un nou dosar de delapidare implicând oficiali de la Ministerul Apărării.

Joi, ministrul Agriculturii Mîkola Solski a demisionat în urma nor acuzaţii de corupţie. El este acuzat de faptul că şi-a însuşit terenuri de stat în valoare de aproape 6,9 milioane de euro.

În acest interviu acordat Fox News, Volodimir Zelenski a vorbit despre viitoarele alegeri din America.

Citește și : Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

Întrebat despre o eventuală victorie a lui Donald Trump în cursa la fotoliul de la Casa Albă, peţedintele ucrainean şi-a exprimat ”speranţa” ca republicanul ”să nu se opună” Kievului.

”Bineînţeles, el poate avea opinii divergente depre anumite detalii, dar dacă viziunea generală şi valorile comune sunt împărtăşite, vom putea lucra” împreună, a declarat Volodimir Zelenski.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Incendiu într-un bloc de locuit din Capitală: Trei echipaje de pompieri, la fața locului

Incendiu într-un bloc de locuit din Capitală: Trei echipaje de pompieri, la fața locului Un incendiu a izbucnit, cu puțin timp în urmă, într-un bloc...

Alexandru Tarnavski, vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei, DEMIS din funcție după ce i-a criticat pe Șor și Guțul

Alexandru Tarnavski, vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei, DEMIS din funcție după ce i-a criticat pe Șor și Guțul Vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei (APG) Alexandru...

Șoșoacă, derapaj halucinant: România ar putea dispărea de tot. Este planul UE

Șoșoacă, derapaj halucinant: România ar putea dispărea de tot. Este planul UE Diana Șoșoacă a șocat cu o nouă declarație halucinantă. Ea susține că dacă...

Putin a lansat o ofertă de dialog Occidentului dar nu renunță la o nouă ordine mondială

Putin a lansat o ofertă de dialog Occidentului dar nu renunță la o nouă ordine mondială Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat marţi o ofertă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.