Zelenski: Rusia şi liderii săi ‘nu sunt pregătiţi pentru o pace justă’

Publicat:

Zelenski: Rusia şi liderii săi ‘nu sunt pregătiţi pentru o pace justă’

Rusia şi liderii săi “nu sunt pregătiţi pentru o pace justă”, a acuzat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în finalul summitului privind pacea în Ucraina desfăşurat în Elveţia, a consemnat AFP.

“Noi trebuie să ne facem treaba, să nu ne gândim la Rusia, să facem ce avem de făcut. Deocamdată Rusia şi liderii săi nu sunt pregătiţi pentru o pace justă. E un fapt”, a insistat Zelenski, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Rusia poate negocia pacea “mâine, dacă se retrage de pe teritoriul nostru”, a adăugat el, în condiţiile în care preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că este gata de negocieri.

Vineri, preşedintele ucrainean a descris condiţiile enunţate de preşedintelui rus pentru o încetare a focului şi reluarea negocierilor de pace drept un ultimatum în care nu se poate avea încredere. Într-un discurs susţinut mai devreme în faţa responsabililor din Ministerul de Externe rus, Putin a promis că va ordona o încetare imediată a focului dacă Ucraina îşi retrage trupele din cele patru provincii ale sale revendicate de Rusia şi renunţă la aspiraţia de aderare la NATO.

Rusia nu a fost invitată la summitul privind pacea în Ucraina desfăşurat în staţiunea de lux elveţiană Burgenstock.

Duminică, în conferinţa de presă din finalul summitului, Zelenski a mai asigurat, în răspuns la o întrebare a presei, că Ucraina nu este “duşmanul” Chinei şi că aceasta din urmă poate ajuta ţara sa.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

China a fost acuzată de contribuţie la efortul de război rus prin furnizarea de componente, iar Beijingul a ales să nu participe la reuniunea din Elveţia întrucât şi Moscova a fost absentă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Plajă secretă cu apă turcoaz și nisip alb. Unde se află. ‘Mă simt de parcă am murit și am ajuns în rai’

VIDEO - Plajă secretă cu apă turcoaz și nisip alb. Unde se află. 'Mă simt de parcă am murit și am ajuns în rai' Dacă...

ChatGPT, Gemini – UNESCO acuză inteligența artificială că amplifică dezinformarea despre Holocaust

ChatGPT, Gemini – UNESCO acuză inteligența artificială că amplifică dezinformarea despre Holocaust Inteligența artificială generativă (IA) încurajează răspândirea de informații false despre Holocaust, ceea ce...

Noaptea Muzeelor la Sate va avea loc în 31 august

Noaptea Muzeelor la Sate va avea loc în 31 august Noaptea Muzeelor la Sate anunţă startul înscrierilor la a doua ediţiei a nocturnei muzeale dedicate...

De ce e atras omul să ajungă la ‘capătul’ Pământului? Turismul extrem cuprinde planeta

De ce e atras omul să ajungă la ‘capătul’ Pământului? Turismul extrem cuprinde planeta În ciuda riscurilor, a costurilor și a problemelor de mediu legate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.