Zelenski va candida din nou la președinția Ucrainei

Publicat:

Zelenski va candida din nou la președinția Ucrainei

Vladimir Zelenski intenționează să candideze din nou la funcția de președinte al Ucrainei. Acest lucru se va întâmpla dacă alegerile vor avea loc în 2024, în timpul războiului, scrie Meduza.io.

Președintele ucrainean a declarat că este gata să candideze pentru încă un mandat. Asta în cazul în care alegerile se vor desfășura pe timp de război, transmite agora.md. 


„În 2024, dacă războiul va continua, dacă vor avea loc alegeri, nu voi abandona niciodată în viața mea statul meu. Pentru că eu sunt garantul Constituției și o voi apăra în orice caz”, a declarat președintele ucrainean într-un interviu acordat televiziunii publice portugheze RTP.

Zelenski va candida din nou la președinția Ucrainei

Înainte de alegerile din 2019, Zelenski a promis că va merge doar pentru un singur mandat prezidențial și că nu va candida pentru a doua oară. Următoarele alegeri parlamentare din Ucraina ar urma să aibă loc în toamna anului 2023, iar cele prezidențiale în martie 2024. Cu toate acestea, constituția ucraineană interzice organizarea de alegeri dacă în țară este impusă legea marțială.

Într-un interviu acordat RTP, Zelenski a clarificat condițiile pentru posibilele alegeri în timpul războiului. În opinia sa, în primul rând, este necesar să se asigure securitatea în perioada electorală, precum și să se creeze condiții pentru ca refugiații forțați să voteze.

Zelenski va candida din nou la președinția Ucrainei

„Dacă este vorba de alegeri, acestea ar trebui să aibă loc pe teritoriul nostru, astfel încât militarii să aibă posibilitatea de a vota, în prima linie, de aceea avem nevoie de observatori din toată lumea. Vreau ca totul să se desfășoare conform legii, transparent și democratic, așa cum s-a întâmplat la alegerile când am devenit președinte. Când toată lumea a spus că alegerile au fost cinstite. […] Trebuie să ne asigurăm că nu există riscuri de bombardament, bineînțeles că vor exista, dar trebuie să ne asigurăm că oamenii de la secțiile de votare sunt protejați”, a declarat anterior Zelenski.

Citeşte şi: Imensele crame apropie Moldova de Europa

Vladimir Zelenski a câștigat alegerile prezidențiale din Ucraina în anul 2019. El a concurat împotriva președintelui în exercițiu, Petro Poroșenko. Prima rundă a alegerilor a avut loc în martie 2019, iar Zelenski a obținut un număr semnificativ de voturi, clasându-se pe primul loc. În a doua rundă, Zelenski a obținut o victorie covârșitoare, cu aproximativ 73% din voturi, în timp ce Poroșenko, a obținut aproximativ 24% din voturi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

S-a stabilit compania care va construi noul pod peste Prut

S-a stabilit compania care va construi noul pod peste Prut Câștigătorul contractului pentru construcția primului pod la nivel de autostradă care va fi edificat peste...

Încorporarea în armată este în plică desfășurare

Încorporarea în armată este în plică desfășurare Încorporarea în unitățile militare ale Armatei Naționale este în plină desfășurare. Citește și: Scade tariful la căldură în Chișinău În...

Vladimir Bolea s-a dus la oi în Spania

Vladimir Bolea s-a dus la oi în Spania În Spania, vicepremierul Vladimir Bolea a efectuat o vizită la ferma Torreanaya SRL, specializată în creșterea oilor...

Scade tariful la căldură în Chișinău

Scade tariful la căldură în Chișinău Tariful la căldură în Chișinău ar putea să scadă. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță ședință publică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.