Zilele Europene ale Culturii Evreiești se desfăşoară şi la Chișinău
În perioada 8 – 10 septembrie curent, la Chișinău se va desfășura festivalul național „Zilele Europene ale Culturii Evreiești”. Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii, Comunitatea Evreiască din Republica Moldova cu sprijinul Agenției pentru Relații Interetnice, Asociației Europene pentru Conservarea și Promovarea Culturii și Patrimoniului Evreiesc, ambasadelor Austriei și Republicii Cehe, misiunii Nativ și Centrului Cultural Israelian, Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova.
8 septembrie
Duminică, 8 septembrie, de la ora 15:30 și până la 17:00, Comunitatea Evreiască din Republica Moldova organizează o întâlnire inedită cu artistul poporului, regizorul Joseph Shats. Va fi o discuție despre viață, teatru și comunitate. Daţi click AICI pentru înregistrări.
Zilele Europene ale Culturii Evreiești se desfăşoară şi la Chișinău
Tot duminică, 8 septembrie, la ora 18:00 va avea loc proiecția lungmetrajului „Șapte binecuvântări”. Fără înregistrare în prealabil.
9 septembrie
Luni, 9 septembrie curent, la ora 16:00 va avea loc vernisajul expoziției „Artiști moldoveni de origine evreiască” la Muzeul Național de Istorie a Moldovei din Chișinău. Expoziția va fi deschisă publicului larg în perioada 9 – 14 septembrie, etajul doi al muzeului.
10 septembrie
Marți, 10 septembrie, începând cu ora 18:30 va avea loc un concert de muzică evreiască sefardă „Milo ke Mandarini” (Spania). Această seară muzicală unică vă va oferi o imersiune în lumea bogată a melodiilor și tradițiilor sefarde. Concertul va avea loc la Centrul de Cultură și Artă „Ginta Latină” de pe strada Sfatul Tarii, 18. Pentru detalii și înregistrări, accesați acest LINK.
Zilele Europene ale Culturii Evreiești se desfăşoară şi la Chișinău
Organizatorii susțin că acest festival reprezintă nu doar o oportunitate de a celebra cultura evreiască, ci și un pas important în consolidarea legăturilor interculturale și promovarea diversității. Acesta va reuni oameni de diferite culturi și naționalități, contribuind la crearea spațiului de cooperare și înțelegere reciprocă.
În plus, festivalul va oferi o platformă pentru explorarea și împărtășirea contribuțiilor comunității evreiești la dezvoltarea societății moldovenești, vizând aspecte ale trecutului și prezentului acesteia, precum și o perspectivă coezivă pentru societatea țării noastre.