Zoo Miami îşi cere scuze pentru tratamentul aplicat unei păsări kiwi

Publicat:

Prim-ministrul Noii Zeelande s-a alăturat miercuri vocilor mai multor compatrioţi de-ai săi care şi-au exprimat indignarea faţă de soarta unui exemplar de kiwi – o pasăre emblematică pentru această ţară – aflat la Zoo Miami, informează AFP, potrivit agerpres.

Grădina zoologică din sud-estul SUA a prezentat scuze publice marţi, după ce a organizat sesiuni în care vizitatorii au putut mângâia un exemplar de kiwi numit Paora sub lumini puternice, deşi această pasăre cu cioc lung şi subţire este un animal nocturn şi timid.


Citeşte şi: Şoferul care a forţat intrarea în Casa Albă a fost inculpat (VIDEO) – Black News

“Grădina zoologică a luat măsuri imediate pentru a răspunde preocupărilor care au fost exprimate”, a declarat miercuri prim-ministrul Chris Hipkins.

Responsabilii acesteia “au recunoscut că ceea ce făceau nu era adecvat, corect sau adecvat pentru kiwi”, a adăugat el, mulţumindu-le că au luat “în serios” problema.

Exemplarul de kiwi de la grădina zoologică din Miami este unul dintre cei 60 din specia sa care trăiesc în afara Noii Zeelande, potrivit Ministerului pentru Conservare, responsabil cu păstrarea patrimoniului natural şi istoric al ţării.

Doar aproximativ 70.000 de kiwi mai trăiesc în sălbăticie în Noua Zeelandă, care a găzduit milioane de exemplare înainte de sosirea populaţiilor polineziene în secolul al XIII-lea şi apoi a europenilor.

Citește și: Cel mai bogat om al lumii a pierdut 11 miliarde de dolari într-o singură zi – Black News

Ministerul pentru Conservare a declarat că va contacta grădina zoologică pentru a-i “împărtăşi expertiza noastră” în ceea ce priveşte tratamentele adecvate pentru kiwi captivi.

Grădina zoologică a promis că va construi un “habitat special” pentru Paora, care va permite vizitatorilor să descopere această pasăre fără a intra în contact cu ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.