11 rãniţi, dintre care patru grav, la un festival internaţional de zmeie în nordul Franţei

Publicat:

Un vehicul al cărui şofer septuagenar “ar fi pierdut controlul” “în mod accidental” a răsturnat şi a rănit zece pietoni sâmbătă, dintre care patru clasificaţi drept “în urgenţă absolută”, la Berck-sur-Mer, în nordul Franţei, unde are loc un festival “internaţional de zmeie”, potrivit prefecturii locale şi Parchetului, scrie AFP, potrivit agerpres.

În jurul orelor 18.30 (16.30 GMT), acest vehicul “condus de o persoană cu handicap în vârstă de 76 de ani a lovit mulţimea”, a indicat într-un comunicat procurorul din Boulogne-sur-Mer, localitate situată la aproximativ cincizeci de kilometri nord de Berck.


Citește și : Polonia tocmai a arătat Rusiei care este călcâiul lui Ahile pentru ea în sprijinirea Ucrainei

“Şoferul ar fi pierdut controlul vehiculului după ce a confundat pedala de frână cu acceleraţia”, a precizat el. “Testată negativ pentru alcool şi narcotice, persoana pusă sub acuzare, rănită uşor în urma intervenţiei unui martor, va fi audiată ulterior”, a făcut cunoscut procurorul.

Parchetul deplânge în total “11 victime”, dintre care patru în “urgenţă absolută” şi restul în “urgenţă relativă”. Pe lângă cei răniţi, prefectura a anunţat că o “fetiţă de patru ani este în stare de şoc” după ce a fost martoră la incident.

Pietonii au fost loviţi în timp ce “se aflau la marginea centrului oraşului”, “în afara zonei securizate pentru festivalul internaţional de zmeie”, a explicat prefectura.

Procurorul din Boulogne-sur-Mer a deschis o anchetă pentru “vătămări involuntare provocate de şofer şi pierderea controlului” încredinţată secţiei de poliţie din Berck-sur-Mer, a indicat el.

Citește și : Cota popularităţii lui Macron, la cel mai mic nivel după promulgarea reformei pensionării (sondaj)

Organizat de oraş, Festivalul Internaţional de Zmeie de la Berck reuneşte în fiecare an, pe parcursul mai multor zile, sute de mii de spectatori din întreaga lume.

Programul este punctat de demonstraţii de coregrafie aeriană, ateliere de construcţie şi probe din campionatul mondial de zmee acrobatice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prea mulți pasageri într-un avion din Italia. Decizia echipajului de zbor: „250 de euro pentru cine coboară”

Prea mulți pasageri într-un avion din Italia. Decizia echipajului de zbor: „250 de euro pentru cine coboară” O eroare comisă de compania aeriană Ryanair a...

EURO 2024: Albania a înscris cel mai rapid gol din istoria Campionatelor Europene. Meciul a fost câștigat însă de Italia

EURO 2024: Albania a înscris cel mai rapid gol din istoria Campionatelor Europene. Meciul a fost câștigat însă de Italia Italia, campioană în exercițiu, a...

A cumpărat “din greșeală“ cu doar un dolar, secrete militare chineze

A cumpărat “din greșeală“ cu doar un dolar, secrete militare chineze Un pasionat de istorie militară din China a cumpărat patru cărți de la o stație...

MAE a refuzat să permită intrarea în țară pentru o delegație de oficiali de la Kremlin. Rusia amenință: ”Ne vom aminti acest lucru!”

MAE a refuzat să permită intrarea în țară pentru o delegație de oficiali de la Kremlin. Rusia amenință: ”Ne vom aminti acest lucru!” MAE a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.