19 turci ARESTAȚI pentru fake news

Publicat:

Turcia a identificat 93 de suspecţi care au postat mesaje “provocatoare şi nefondate” pe reţelele de socializare despre focarul de coronavirus şi a reţinut 19 dintre aceştia, a informat Ministerul turc de Interne, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Măsura intervine în contextul în care ţara a închis cafenele, centrele de divertisment şi sportive, a suspendat rugăciunile colective în moschei şi a extins o interdicţie privind zborurile la un număr de 20 de ţări în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului, pe fondul creşterii numărului de cazuri confirmate de Covid-19 la 47.


Citește și: Coronavirusul și teroriștii: Membrii Stat Islamic sunt sfătuiți să evite Europa!

Potrivit Ministerului turc de Interne, reţinerile au avut loc după ce pe reţelele de socializare au apărut postări care vizau oficiali şi propagau panica şi teama sugerând că noul coronavirus s-a răspândit pe scară largă în Turcia, iar autorităţile au luat măsuri insuficiente.

“Nouăsprezece dintre aceşti suspecţi au fost reţinuţi, iar procesul de reţinere a altor persoane identificate (pentru postări provocatoare, n.r.) este în curs de desfăşurare”, se arată în comunicatul emis luni seara.

Citește și: Pandemia îi pune în mare încurcătură pe spionii americani: NU pot lucra de acasă!

Miercurea trecută, Turcia a devenit ultima economie importantă care a raportat un focar de coronavirus. Luni seara, ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca a anunţat 29 de cazuri noi, ceea ce aduce totalul infectărilor cu noul coronavirus la 47, fără a fi pe moment înregistrate decese.

Potrivit biroului guvernatorului Istanbulului, cetăţenii turci care au solicitat întoarcerea din nouă ţări europene vor fi readuşi în ţară până marţi la miezul nopţii, cu condiţia ca aceştia să intre în carantină timp de 14 zile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kamala Harris, Moldova și moldovenii

Kamala Harris, Moldova și moldovenii Moldovenii sunt puțin interesați de procesele politice care au loc în SUA. Aceasta chiar dacă sunt conștienți că de linia...

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.