O femeie din municipiul Cahul a fost reținută după ce ar fi comandat asasinarea fostului soț contra sumei de 20 de mii de euro. Potrivit cerințelor suspectei, fostul consort urma să fie otrăvit. Așa-zisul asasin era de fapt agent sub acoperire, infiltrat în operațiune de ofițerii de investigație, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că femeia, care are peste 50 de ani, a început în luna aprilie a acestui an să caute persoana care să-l omoare pe fostul soț. Aceasta i-a transmis așa-zisului asasin un recipient cu substanță toxică. I-a mai dezvăluit ora, numărul de înmatriculare al mașinii și itinerarul cu șanse maxime de asasinare a fostului soț.


Oamenii legii au creat aparența succesului planului de asasinare, astfel încât femeia să fie reținută în flagrant delict, cu sprijinul mascaților de la BPDS „Fulger” în timpul transmiterii banilor către executorul omorului.

Citește și: Dodon nu mai vrea să participe la ședințele de judecată în care este vizat

„Agentul sub acoperire cu rol de asasin a convins-o pe femeie de faptul că a executat omorul. Prin urmare, în momentul transmiterii banilor drept răsplată pentru executarea cu succes a comenzii, femeia a fost reținută pentru 72 de ore și plasată în izolatorul de detenție din Chișinău. Au urmat percheziții la Cahul, de unde au fost ridicate înscrisuri de ciornă, bani folosiți la pregătirea omorului, precum și telefoane mobile care conțin probe ale comiterii infracțiunii”, se arată într-un comunicat de presă al IGP și al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis mandat de arest în privința învinuitei.