29 de bebeluși prematuri evacuați din Gaza au ajuns în Egipt

Publicat:

29 de bebeluși prematuri au ajuns luni în Egipt, a anunțat presa egipteană, după ce au fost evacuați din cel mai mare spital din Gaza, care a devenit un punct central al războiului dintre Israel și Hamas.

Nou-născuții au fost evacuați duminică din spitalul Al-Shifa, pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) l-a descris ca fiind o „zonă a morții”, în timp ce Israelul încearcă să descopere ceea ce spune că sunt bazele Hamas în tunelurile de sub această unitate, potrivit AFP.


Citeşte şi: Slusari vede tot mai limpede: ‘Situația politică este tot mai clară’

Publicația Al-Qahera News, afiliată la stat, a relatat că bebelușii au ajuns în Egipt prin punctul de trecere Rafah, singurul loc de intrare și ieșire în teritoriile palestiniene care nu este controlat de Israel.

Inițial, 31 de bebeluși au fost evacuați de la Al-Shifa către o altă clinică din Gaza și nu este clar de ce au ajuns în Egipt doar 29.

Al-Qahera News a precizat că bebelușii transferați luni au fost plasați în incubatoare.

O sursă medicală a declarat pentru AFP că nu toți bebelușii vor putea fi tratați la spitalul El-Arish, situat la 45 de kilometri vest de Fâșia Gaza.

„Nu există suficiente incubatoare la spitalul El-Arish, iar unii bebeluși vor trebui să fie transferați la Ismailia sau la Cairo”, a declarat sursa.

Citeşte şi: Nemerenco îl face de ocară pe medicul şpăgar din Bălţi

Medicii au constatat că „toți bebelușii se luptă cu infecții grave din cauza lipsei de materiale medicale și a imposibilității de a continua măsurile de control al infecțiilor în spitalul Al-Shifa”, a precizat Semiluna Roșie.

Niciunul dintre bebeluși nu a fost însoțit de membri ai familiei în timpul evacuării inițiale, a precizat OMS, deoarece ministerul sănătății din Gaza, condus de Hamas, nu a reușit să îi localizeze.

CITESTE SI

Carabinierii au prins un pungaş căutat de Poliţie

Carabinierii au prins un pungaş căutat de Poliţie Potrivit Inspectoratului General de Carabinieri, cazul a avut loc în noaptea de 27 spre 28 noiembrie, pe...

Alexandr Kalinin a rămas fără cetățenia moldovenească

Alexandr Kalinin a rămas fără cetățenia moldovenească Președintele R. Moldova, Maia Sandu, i-a retras cetățenia moldovenească lui Alexandr Kalinin, un politician care a sprijinit în...

Trebuie delimitat proiectul european de guvernare

Trebuie delimitat proiectul european de guvernare Lipsa coeziunii la nivelul societății moldovenești este lucrul care lipsește cel mai mult țării noastre. În mod special, aceasta...

Alaiba va cere Parlamentului prelungirea regimului de IT Park

Alaiba va cere Parlamentului prelungirea regimului de IT Park Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, va propune Parlamentului prelungirea regimului de IT Park până...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.