29 de bebeluși prematuri evacuați din Gaza au ajuns în Egipt

Publicat:

29 de bebeluși prematuri au ajuns luni în Egipt, a anunțat presa egipteană, după ce au fost evacuați din cel mai mare spital din Gaza, care a devenit un punct central al războiului dintre Israel și Hamas.

Nou-născuții au fost evacuați duminică din spitalul Al-Shifa, pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) l-a descris ca fiind o „zonă a morții”, în timp ce Israelul încearcă să descopere ceea ce spune că sunt bazele Hamas în tunelurile de sub această unitate, potrivit AFP.


Citeşte şi: Slusari vede tot mai limpede: ‘Situația politică este tot mai clară’

Publicația Al-Qahera News, afiliată la stat, a relatat că bebelușii au ajuns în Egipt prin punctul de trecere Rafah, singurul loc de intrare și ieșire în teritoriile palestiniene care nu este controlat de Israel.

Inițial, 31 de bebeluși au fost evacuați de la Al-Shifa către o altă clinică din Gaza și nu este clar de ce au ajuns în Egipt doar 29.

Al-Qahera News a precizat că bebelușii transferați luni au fost plasați în incubatoare.

O sursă medicală a declarat pentru AFP că nu toți bebelușii vor putea fi tratați la spitalul El-Arish, situat la 45 de kilometri vest de Fâșia Gaza.

„Nu există suficiente incubatoare la spitalul El-Arish, iar unii bebeluși vor trebui să fie transferați la Ismailia sau la Cairo”, a declarat sursa.

Citeşte şi: Nemerenco îl face de ocară pe medicul şpăgar din Bălţi

Medicii au constatat că „toți bebelușii se luptă cu infecții grave din cauza lipsei de materiale medicale și a imposibilității de a continua măsurile de control al infecțiilor în spitalul Al-Shifa”, a precizat Semiluna Roșie.

Niciunul dintre bebeluși nu a fost însoțit de membri ai familiei în timpul evacuării inițiale, a precizat OMS, deoarece ministerul sănătății din Gaza, condus de Hamas, nu a reușit să îi localizeze.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului Un depozit ascuns în munți, într-un...

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: ‘Dușmanul nostru se află în altă parte’

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: 'Dușmanul nostru se află în altă parte' Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă miercuri că televiziunea rusă de...

Germania vrea să reducă la 50% cheltuielile pentru Ucraina în 2025

Germania vrea să reducă la 50% cheltuielile pentru Ucraina în 2025 Guvernul german intenționează să aprobe miercuri bugetul pentru 2025, după luni de dispute, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.