30 de bărbaţi ucraineni au murit în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa de la începutul războiului

Publicat:

30 de bărbaţi ucraineni au murit în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa de la începutul războiului

În jur de 30 de bărbaţi ucraineni au murit în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa şi să evite să lupte în războiul cu Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de pază a frontierei, Andrii Demcenko, transmite marţi Reuters.

‘Unii şi-au pierdut viaţa în timp ce încercau să treacă un râu de munte sau să traverseze munţii’, a declarat Demcenko, citat luni seară de agenţia Ukrinform.


‘Per total, de când a început invazia pe scară largă, în jur de 30 de persoane au murit încerând să treacă ilegal frontiera’, a spus el.

Cu unele excepţii, bărbaţii ucraineni cu vârste între 18 şi 60 de ani nu au voie să plece din ţară pentru că, potrivit legii marţiale în vigoare, ar putea fi mobilizaţi pe front.

Luni, Serviciul de pază a frontierei a transmis, într-un comunicat pe reţelele sociale, că 24 de bărbaţi au murit în timp ce încercau să treacă râul Tisa spre România.

Potrivit lui Demcenko, de la începutul războiului, grănicerii au descoperit în jur de 450 de grupări infracţionale care încercau să treacă fraudulos oameni peste frontieră.

‘Tentative de a trece ilegal graniţa au loc în fiecare zi. Multe dintre ele se petrec în în afara punctelor de control de la frontierele cu Republica Moldova şi România. Cel mai mare număr de documente falsificate se înregistrează la graniţa cu Polonia’, a precizat el.

La începutul lunii aprilie, Demcenko a declarat la postul de stat că, în medie, 10 bărbaţi sunt opriţi zilnic din tentativa de a părăsi ilegal Ucraina.

Ucraina a suspendat serviciile consulare pentru bărbaţii între 18 şi 60 de ani, până la 18 mai.

În noiembrie, BBC a relatat, pe baza datelor disponibile în România, Republica Moldova, Ungaria, Polonia şi Slovacia, despre trecerile ilegale ale frontierelor, că aproape 20.000 de bărbaţi fugiseră din Ucraina pentru a evita să fie mobilizaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În perioada 10 – 16 mai 2024, au activat peste 700 de carabinieri. Ce au depistat oamenii legii

În perioada 10 – 16 mai 2024, au activat peste 700 de carabinieri. Ce au depistat oamenii legii În perioada 10 – 16 mai 2024,...

Sumî ar putea fi următoarea țintă a rușilor după Harkov. Ucrainenii se pregătesc să apere regiunea

Sumî ar putea fi următoarea țintă a rușilor după Harkov. Ucrainenii se pregătesc să apere regiunea Ucraina se pregătește să apere regiunea Sumî. Anunțul a...

Intervenvenția Carabinierilor în ultimele 48 de ore. Ce încălcări au depistat

Intervenvenția Inspectoratului General de Carabinieri al MAI în ultimele 48 de ore. Ce încălcări au depistat În ultimele 48 de ore, în timpul executării serviciului...

Spania refuză accesul în porturile sale al navelor care transportă arme pentru Israel

Spania refuză accesul în porturile sale al navelor care transportă arme pentru Israel Guvernul de stânga din Spania a început să aplice noua sa politică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.