41 de oameni au murit într-un imobil prăbuşit în Iran

Publicat:

Prăbuşirea unui imobil în sud-vestul Iranului, în urmă cu peste două săptămâni, a curmat viaţa a 41 de persoane, un bilanţ revizuit în creştere după descoperirea altor trei cadavre, au anunţat luni autorităţile locale, informează AFP, potrivit agerpres.

Pe 23 mai, imobilul Metropol, în construcţie la Abadan, unul din principalele oraşe din provincia Khuzestan, în sud-vestul Iranului, s-a prăbuşit parţial în mijlocul unei străzi foarte circulate.


Citeşte şi: Biden EXCLUDE Cuba, Venezuela şi Nicaragua din Summitul Americilor – Black News

Această catastrofă, una dintre cele mai sângeroase din ultimii ani în Iran, a dus pe întreg teritoriul ţării la o serie de manifestaţii de solidaritate cu familiile victimelor şi împotriva autorităţilor, acuzate de corupţie şi incompetenţă.

“Numărul de victime ale accidentului imobilului Metropol a urcat la 41 după descoperirea şi identificarea altor trei trupuri neînsufleţite”, a declarat guvernatorul oraşului, Ehsan Abbaspour, citat de agenţia de presă Irna.

Bilanţul anterior anunţat duminică de Abbaspour informa despre 38 de morţi.

“Echipele de salvare încearcă în continuare să găsească alte corpuri” sub dărâmături, a adăugat guvernatorul, cea mai înaltă autoritate locală.

La câteva zile după această tragedie, manifestaţii nocturne au avut loc la Abadan şi în alte oraşe, în special în centrul Iranului, pentru a deplânge victimele şi a cere urmărirea în justiţie a celor responsabili.

Justiţia regională a afirmat că a arestat 13 persoane, printre care primarul oraşului Abadan şi doi foşti primari, acuzaţi că sunt “responsabili” pentru tragedie.

Citeşte şi: Justiţia din Peru îl convoacă pe preşedintele Pedro Castillo – Black News

“Resturile clădirii vor fi complet distruse după ce va fi retras molozul”, a declarat vicepreşedintele pentru afaceri executive, Solat Mortazavi, citat de Irna.

În 2017, prăbuşirea unui centru comercial de 15 etaje ce data de la începutul anilor 1960, Plasco Building, în centrul Teheranului, s-a soldat cu 22 de morţi, între care 16 pompieri care erau prezenţi acolo de mai multe ore pentru a stinge un incendiu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.