72 de arme de foc, confiscate din locuinţa actorului Alain Delon

Publicat:

72 de arme de foc, confiscate din locuinţa actorului Alain Delon

Un număr de 72 de arme de foc şi peste 3.000 de piese de muniţie au fost confiscate în urma unei percheziţii la domiciliul actorului francez Alain Delon, a anunţat marţi parchetul, care a deschis o anchetă pentru deţinere ilicită de arme, informează AFP.

Actorul în vârstă de 88 de ani, grav bolnav, nu ”beneficia de nicio autorizaţie care să-i permită să deţină o armă de foc”, a subliniat procurorul Jean-Cédric Gaux într-un comunicat, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

După filmul ”Plein soleil”, în regia lui René Clément (1960), care i-a adus lui Alain Delon recunoaşterea internaţională, au urmat pelicule precum ”Rocco et ses freres” (1960), ”Le Guépard” (1963), în regia italianului Luchino Visconti, şi ”La piscine”, realizat de Jacques Deray (1969).

Percheziţia a avut loc joia trecută ca urmare a unei sesizări formulate de judecătorul de tutelă pe 8 februarie: mandatarul însărcinat cu protecţia judiciară a lui Alain Delon a constat cu prilejul unei vizite că actorul deţinea o armă de foc, a explicat magistratul.

A fost totodată constatată ”existenţa unui poligon de tir pe proprietate” cu prilejul percheziţiei, a precizat magistratul.

Deşi a apărut foarte rar în filme după finele anilor 1990, Alain Delon a ţinut primele pagini ale ziarelor în vara lui 2023 când cei trei copii ai săi au depus plângere împotriva îngrijitoarei actorului, Hiromi Rollin, prezentată câteodată drept partenera acestuia, şi pe care o suspectau de abuz împotriva unei persoane vulnerabile.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

În mai 2019, actorul s-a aflat din nou sub luminile reflectoarelor pe covorul roşu de la Festivalul de la Cannes, unde a primit un Palme d’or onorific, printre lacrimi şi discursuri cu accente testamentare. ”Este aproape un omagiu postum, doar că sunt încă în viaţă”, a declarat actorul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Momentul în care o fetiță de 4 ani se urcă într-o roată panoramică și cade de la patru metri înălțime

Momentul în care o fetiță de 4 ani se urcă într-o roată panoramică și cade de la patru metri înălțime Accidentul s-a produs pe 15...

Dorin Recean, discuții cu FMI privind politica bugetar-fiscală, consolidarea sistemului bancar

Dorin Recean, discuții cu FMI privind politica bugetar-fiscală, consolidarea sistemului bancar Stadiul actual de implementare a programului cu Fondul Monetar Internațional (FMI), evoluțiile în realizarea...

Număr record de ‘stres termic extrem’ în Europa

Număr record de 'stres termic extrem' în Europa Europa a cunoscut în 2023 un număr record de zile în care căldura a fost resimţită a...

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România Un echipaj SMURD a fost solicitat să intervină în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.