A fost înmormântat președintele Namibiei, Hage Geingob

Publicat:

A fost înmormântat președintele Namibiei, Hage Geingob

Răposatul președinte al Namibiei, Hage Geingob, care a murit în spital la 4 februarie, la câteva săptămâni după ce a fost diagnosticat cu cancer, a fost înmormântat duminică la Heroes Acre, în prezența a mii de persoane în doliu, inclusiv 25 de șefi de stat și foști președinți, relatează Reuters.

Înmormântarea a avut loc la periferia orașului Windhoek, după 20 de zile de doliu, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Soldații i-au făcut lui Geingob un salut cu 21 de salve de tunuri, în timp ce avioane de luptă K-8 au trecut pe lângă el.

Geingob, în vârstă de 82 de ani, care a fost de două ori prim-ministru și al treilea președinte al Namibiei de la independența țării față de Africa de Sud, condusă de minorități, în 1990, a condus din 2015 această națiune din Africa de Sud, slab populată și în mare parte aridă.

El își îndeplinea ultimul an de mandat.

Veteran al luptei pentru independență a țării, Geingob a trăit în exil timp de 27 de ani, petrecând timp în Botswana, Zambia și SUA înainte de a se întoarce în Namibia în 1989. A ocupat mai multe funcții de conducere în guvern și în partidul său, Organizația Populară Sud-Vest Africană (SWAPO), inclusiv a prezidat organismul care a redactat constituția Namibiei, considerată un model de bună guvernare și de stat de drept.

În calitate de prim-ministru al Namibiei, Geingob a fost creditat pentru introducerea unor abordări moderne de management la conducerea guvernului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

S-au dus la pescuit și s-au ales cu amenzi de peste 1000 de lei

S-au dus la pescuit și s-au ales cu amenzi de peste 1000 de lei S-au dus la pescuit și s-au ales cu amenzi de 1 200...

UE cere o anchetă independentă asupra gropilor comune descoperite în spitalele din Fâşia Gaza

UE cere o anchetă independentă asupra gropilor comune descoperite în spitalele din Fâşia Gaza Uniunea Europeană a anunţat miercuri, prin vocea unui purtător de cuvânt,...

Liderii mai multor formațiuni politice cer punerea sub învinuire a asociaților fugarului Șor

Liderii mai multor formațiuni politice cer punerea sub învinuire a asociaților fugarului Șor Liderii a patru partide politice cer autorităților de drept să pună...

Comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, efectuează o vizită la Bucureşti

Comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, efectuează o vizită la Bucureşti Comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, efectuează miercuri şi joi o vizită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.