A revenit din Israel după două săptămâni petrecute la Moscova, Ilan Șor a făcut bilanțul vizitei

Publicat:

A revenit din Israel după două săptămâni petrecute la Moscova, Ilan Șor a făcut bilanțul vizitei

În cadrul unei transmisiuni live pe rețelele de socializare, politicianul Ilan Șor și-a împărtășit impresiile privind discuțiile pe care le-a purtat cu oficialii și oamenii de afaceri ruși, care au avut loc în cadrul vizitei efectuate recent la Moscova. 

Liderul partidului politic „ȘOR” susține că a efectuat vizita la Moscova pentru a înțelege mai clar poziția oficialilor ruși cu privire la situația din Republica Moldova.


„Era important pentru mine să aud, să văd cu ochii mei și să simt dispoziția oamenilor care reprezintă statul de care depinde direct prosperitatea și viitorul țării noastre. Sunt foarte bucuros de ceea ce am auzit. Am înțeles că reprezentanții Rusiei fac o diferență clară între poziția și atitudinea sa față de poporul Moldovei și poziția sa față de guvernanții pro-occidentali provizorii, care își încheie mandatul curând și care au capturat puterea în stat prin înșelăciune. Ei au o atitudine respectuoasă față de cetățenii țării noastre și cu adevărat își doresc și cred în prosperitatea țării noastre. Ei sunt gata să facă tot ce le stă în puteri pentru ca noi să putem construi o țară cu adevărat independentă și prosperă”, a menționat Ilan Șor.

Citește și: Ilan Șor a făcut bilanțul vizitei la Moscova

Politicianul a atras atenția că anume datorită parteneriatului cu Federația Rusă în trecut Republica Moldova beneficia de numeroase facilități economice.

„Ținem minte vremurile nu foarte îndepărtate când anume datorită Rusiei cetățenii simpli plăteau 3 lei pentru un metru cub de gaz și un preț minim pentru energie electrică. Rusia a fost întotdeauna un prieten și un partener strategic al Moldovei. La nivel de cetățeni simpli, pentru cetățenii Federației Ruse noi suntem frați, iar pentru cetățenii UE suntem cetățeni de categoria a treia”, a afirmat Ilan Șor.

Ilan Șor a subliniat că există nemeroase proiecte care ar putea da un impuls economiei moldovenești, dar acestea nu pot fi implementate din cauza politicii distructive a regimului Maiei Sandu.

„Am avut întâlniri și cu foști parteneri, oameni de afaceri, am discutat cu ei foarte multe proiecte economice interesante, care astăzi ar putea oferi zeci și chiar sute de mii de locuri de muncă bine plătite pentru cetățenii noștri, dar politica Maiei Sandu a făcut așa încât businessul rusesc pur și simplu să nu poată intra în țara noastră. În loc să folosească situația de astăzi și să îmbogățească țara din potențialul de tranzit aviatic, din tranzitul resurselor financiare și de mărfuri, așa cum face astăzi Turcia inteligentă, Sandu se gândește doar cum să se lingușească față de stăpânii săi”, a conchis liderul partidului „ȘOR”.

El s-a arătat convins că doar prin restabilirea parteneriatului strâns cu Rusia țara noastră va reuși să iasă din impasul în care a ajuns sub regimul Sandu.

„Da, o spunem deschis că mergem împreună cu Rusia. Împreună cu Rusia vom construi o Moldovă prosperă. Se vor deschide piețele pentru agricultura noastră. Vom avea un preț normal la energie electrică, gaz și alte resurse. Datorită acestui fapt vom reuși să punem pe picioare industria, să creăm locuri de muncă și să majorăm bugetul și pensiile. Ceea ce face Sandu cu economia țării este un genocid față de poporul său. Văzând și auzind ce putem face împreună cu Federația Rusă în Moldova, mi-am dat seama că am dreptate. Pentru Moldova astăzi nu există o altă cale în afară decât Rusia, UEEA și CSI. Doar așa vom reuși să scăpăm de sărăcia în care ne-a adâncit Sandu”, a declarat politicianul.

Ilan Șor a mai spus că este gata să devină o punte de legătură între Moldova și Federația Rusă.

“Vă amintiți cu toții cum, acum doi ani, am fost primul care a deschis exportul de produse de fructe și legume pentru raionul Orhei, pentru autonomia găgăuză și Taraclia. Eu cred că vom reuși să ne mișcăm foarte activ, iar curând vă voi prezenta un plan de acțiuni foarte clar”, a spus politicianul.

Sursă: breakingnews.md

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Budapesta agreează eurointegrarea Republicii Moldova

Budapesta agreează eurointegrarea Republicii Moldova Sunt șanse mari ca Republica Moldova să înceapă negocierile de aderare la Uniunea Europeană la sfârșitul lunii iunie. O spune...

Campania Națională de Educație Financiară a BNM și USAID se extinde

Campania Națională de Educație Financiară a BNM și USAID se extinde Zeci de instituții și organizații s-au alăturat Campaniei Naționale de Educație Financiară „Educație financiară...

Igor Grosu pleacă la București

Igor Grosu pleacă la București Speakerul Igor Grosu pleacă la București, unde va participa la Forumul de securitate din regiunea Mării Negre și a zonei...

Zece exemplare de râs din România vor fi transferate în Germania, până la finalul anului 2027, pentru refacerea speciei

Zece exemplare de râs din România vor fi transferate în Germania, până la finalul anului 2027, pentru refacerea speciei Zece exemplare de râs din România,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.