Acțiune de amploare, cu sprijin Europol și FBI, pentru anihilarea unui ‘supercartel’ al drogurilor

Publicat:

Acțiune de amploare, cu sprijin Europol și FBI, pentru anihilarea unui ‘supercartel’ al drogurilor

23 de persoane suspectate că lucrează pentru șeful încarcerat al unui cartel european al drogurilor care controlează o mare parte a vânzărilor de cocaină din Europa au fost arestați. Printre cei arestați se numără polițiști de rang înalt.

Poliția bosniacă a făcut raiduri în zeci de locații și a arestat 23 de persoane suspectate că lucrează pentru șeful încarcerat al unui cartel european al drogurilor, a anunțat marți Europol, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : 34.049 de palestinieni ucişi în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie (Ministerul Sănătăţii enclavei)

Printre persoanele arestate în timpul raidurilor efectuate luni la Sarajevo, Mostar și Zenica se numără mai mulți oficiali de rang înalt din cadrul poliției, suspectați de crimă organizată și spălare de bani, a precizat procurorul-șef al Bosniei., potrivit Reuters.

“Europol a sprijinit acțiunea, care reprezintă o altă piatră de hotar în lupta împotriva așa-numitului <supercartel>, o alianță de rețele criminale care controlează o mare parte din comerțul cu cocaină din Europa”, se arată într-un comunicat al Europol.

Acesta a precizat că scopul principal al operațiunii a fost de a prinde cercul de apropiați al unui traficant de droguri bosniaco-olandez care a fost condamnat și încarcerat în Olanda în 2023, dar care ar putea conduce în continuare traficul de droguri din America de Sud către Europa și Australia.

Citește și : Zelenski insistă: Vrem aparare aeriană și avioane! Acum!

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit de Europol, se numără printre cei 49 de suspecți arestați în 2022 în cadrul unor raiduri coordonate efectuate în Europa și în Emiratele Arabe Unite, vizând presupuși mari șefi ai traficului de droguri.

Specialiștii Europol, precum și agenți ai Administrației americane pentru combaterea drogurilor (DEA) și ai FBI au susținut raidurile poliției bosniace.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Suedia prezintă un plan de sprijin energetic pentru Ucraina

Suedia prezintă un plan de sprijin energetic pentru Ucraina Suedia a dezvăluit marţi un nou plan de ajutor pentru "a garanta aprovizionarea cu energie" a...

Alți cinci candidați în Colegiile CSP sunt chemaţi la audieri publice

Alți cinci candidați în Colegiile CSP sunt chemaţi la audieri publice Cinci candidați programați pentru audieri publice în perioada 30-31 mai și-au confirmat prezența, anunță...

Două acorduri importante au fost semnate la Vilnius

Două acorduri importante au fost semnate la Vilnius Vicepremierul Mihai Popșoi, împreună cu ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, au semnat Acordurile interguvernamentale...

Chișinăul vine cu detalii despre vizita-fulger a lui Blinken în ţara noastră

Chișinăul vine cu detalii despre vizita-fulger a lui Blinken în ţara noastră Secretarul de stat american, Antony Blinken, va sosi mâine, 29 martie, la Chișinău,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.