Alături de Marea Britanie, SUA și-au anunțat susținerea pentru Mark Rutte la șefia NATO

Publicat:

Alături de Marea Britanie, SUA și-au anunțat susținerea pentru Mark Rutte la șefia NATO

Alături de Marea Britanie, și Statele Unite au arătat, joi, că îl susțin pe premierul olandez demisionar Mark Rutte pentru a-i succeda lui Jens Stoltenberg în funcția de secretar general al NATO, plasându-l pe acesta într-o poziție de favorit la obținerea postului.

“Președintele Biden susține ferm candidatura premierului Rutte pentru a fi următorul secretar general al NATO”, a declarat un oficial american, potrivit Reuters. “Premierul Rutte are o înțelegere profundă a importanței alianței, este un lider și un comunicator înnăscut, iar conducerea sa ar servi bine alianței în acest moment critic”, a mai arătat oficialul, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

În funcție de rezultatul alegerilor prezidențiale americane din noiembrie, următorul șef al NATO ar putea avea de-a face cu un al doilea mandat al lui Donald Trump, care recent a pus din nou sub semnul întrebării angajamentul său față de apărarea aliaților din NATO.

Trump a atras critici acerbe din partea oficialilor occidentali la începutul acestei luni pentru că a sugerat că nu va proteja țările care nu reușesc să îndeplinească obiectivele de cheltuieli de apărare ale alianței.

Rutte însă a declarat recent că Europa ar trebui “să înceteze să se mai plângă” în legătură cu Trump și să se concentreze în schimb pe ceea ce ar putea face pentru Ucraina.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

“Trebuie să lucrăm cu oricine se află pe ringul de dans”, a declarat Rutte la Conferința de Securitate de la Munchen.

Rutte, în vârstă de 57 de ani, și-a anunțat în mod neașteptat plecarea din politica olandeză în iulie, dar rămâne în funcție ca premier interimar, în timp ce negocierile privind formarea guvernului continuă în urma alegerilor din 22 noiembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO// CNA confirmă: Șapte angajați vamali, inclusiv șeful Biroului Vamal Nord au fost reținuți

VIDEO// CNA confirmă: Șapte angajați vamali, inclusiv șeful Biroului Vamal Nord au fost reținuți Centrul Național Anticorupție confirmă: Șeful Biroului Vamal „Nord” al Serviciului Vamal,...

Val de demisii în administraţia Biden din cauza ofensivei israeliene în Gaza

Val de demisii în administraţia Biden din cauza ofensivei israeliene în Gaza Cel puţin 12 angajaţi ai Administraţiei Statelor Unite şi-au dat demisia în ultimele...

Bani mai mulţi pentru reabilitarea căii ferate Vălcineț-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari

Bani mai mulţi pentru reabilitarea căii ferate Vălcineț-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari Guvernul a aprobat cea de-a treia tranșă din împrumutul de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare...

Câte locuri bugetare oferă statul în școlile profesionale, colegii și centre de excelență

Câte locuri bugetare oferă statul în școlile profesionale, colegii și centre de excelență A fost aprobat planul de admitere pentru anul de studii 2023-2024 în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.