Alec Baldwin va fi judecat pentru omor involuntar în iulie

Publicat:

Alec Baldwin va fi judecat pentru omor involuntar în iulie

Procesul lui Alec Baldwin pentru acuzația de omor involuntar va începe în luna iulie, după ce un judecător din New Mexico a stabilit data procesului.

Selecția juriului va începe pe 9 iulie, iar procesul va debuta a doua zi cu declarațiile de deschidere ale procurorilor și ale avocaților apărării. Se estimează că procedurile vor dura aproximativ opt zile, relatează The Guardian, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

Baldwin, actorul principal și coproducător al filmului „Rust”, a pledat nevinovat în ianuarie, cu o zi înainte de a fi pus sub acuzare.

Un juriu îl pusese sub acuzare după ce procurorii au primit o nouă analiză a revolverului pe care îl folosea în timpul filmărilor, reînnoind o acuzație pe care procurorii au depus-o inițial și apoi au respins-o în aprilie 2023.

Acuzația vine ca urmare a împușcăturilor mortale din 2021 de pe platoul de filmare al filmului western Rust, unde Baldwin, actor principal și coproducător al filmului, a împușcat-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, ucigând-o.

Regizorul Joel Souza a fost de asemenea rănit în incident.

Procesul lui Baldwin va avea loc simultan cu cel al armurierului Hannah Gutierrez-Reed, care este judecată pentru omor involuntar și falsificarea probelor. Procedurile împotriva lui Gutierrez-Reed pot avea implicații pentru Baldwin, care riscă până la 18 luni de închisoare dacă este condamnat.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

Până la proces, Baldwin rămâne în libertate, dar i s-a interzis deținerea de arme de foc, consumul de alcool și părăsirea țării. De asemenea, i se limitează contactul cu martorii în ceea ce privește promovarea filmului Rust.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Număr record de ‘stres termic extrem’ în Europa

Număr record de 'stres termic extrem' în Europa Europa a cunoscut în 2023 un număr record de zile în care căldura a fost resimţită a...

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România Un echipaj SMURD a fost solicitat să intervină în...

Alaiba despre creșterea producției industriale: „E devreme să batem din palme”

Alaiba despre creșterea producției industriale: „E devreme să batem din palme” Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, apreciază creșterea producției industriale cu 10% estimată...

Conflict cu focuri de armă în centrul capitalei:  După ce doi clienți ai unui local au refuzat să plătească nota

Conflict cu în centrul capitalei:  După ce doi clienți ai unui local au refuzat să plătească nota Conflict cu focuri de armă în centrul capitalei....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.