Alertă chimică în centrul istoric al Romei. Hotel celebru, evacuat

Publicat:

Alertă chimică în centrul istoric al Romei. Hotel celebru, evacuat

Hotel Barberini, un celebru hotel din centrul Romei, a fost evacuat de urgență din cauza emanațiilor de vapori toxici de clor. Cinci persoane intoxicate au fost tratate de medici, două dintre ele sunt în cod roșu. Aproximativ 35 de persoane au fost evacuate din hotel. Din cauza gazelor toxice de la hotelul Barberini, pompierii au luat cu asalt întreaga zonă din centrul Romei și au închis străzile din apropiere.

Panică în centrul Romei, unde pompierii au intervenit încă din dimineața zilei de astăzi, marți, 23 aprilie 2024. La fața locului, ofițerii, împreună cu pompierii, au evacuat hotelul din cauza unor presupuse emanații toxice imputabile clorului din piscina spa, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : 34.049 de palestinieni ucişi în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie (Ministerul Sănătăţii enclavei)

Se pare că cel puțin 35 de persoane au fost evacuate. Într-o stare mai gravă se află cele cinci persoane intoxicate, care au fost deja încredințate îngrijirilor medicale. Cele cinci persoane intoxicate de vapori sunt angajați ai hotelului. Toate au fost încredințate îngrijirilor medicale ale 118 și sunt încă sub observație: toate au dificultăți respiratorii ca urmare a inhalării clorului, potrivit FanPage.

Două dintre ele sunt în stare foarte gravă și au fost internate la urgențe în cod roșu. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani transportat la San Giovanni și o femeie de 50 de ani la San Camillo. Alte două persoane, două femei de 39 și 26 de ani, au fost transportate la spitalul Umberto I, ambele în cod galben. Acestora li s-a alăturat un bărbat de 48 de ani, tot în cod galben, de data aceasta transportat la Gemelli. Alte trei persoane au prezentat, de asemenea, simptome ușoare și au refuzat transportul la spital.

Citește și : Zelenski insistă: Vrem aparare aeriană și avioane! Acum!

Odată ajunși la fața locului, pompierii au evacuat hotelul. În acel moment, când s-a declanșat alarma, în hotel se aflau doar câțiva turiști, care rămăseseră să ia micul dejun. Se pare că fumurile toxice ar fi provenit din zona de spa și wellness, situată la etajul inferior al hotelului: este vorba de fumul de clor de la piscina hotelului. Mai întâi a fost declanșată evacuarea în interiorul hotelului. Ofițerii și pompierii au rămas la fața locului pentru a securiza zona și pentru a gestiona traficul în zonă.

 

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Billie Eilish anunţă turneul mondial ‘Hit Me Hard and Soft’

Billie Eilish anunţă turneul mondial 'Hit Me Hard and Soft' Billie Eilish revine pe scenă. Cântăreaţa în vârstă de 22 de ani tocmai a anunţat...

Barcelona vrea să renunțe la fotbalistul de 40.000.000€, iar Manchester United a intrat pe fir

Barcelona vrea să renunțe la fotbalistul de 40.000.000€, iar Manchester United a intrat pe fir Vitor Roque (19 ani) a ajuns la Barcelona la începutul...

Vânzările de Ozempic și Wegovy au explodat: Gigantul farmaceutic care le vinde și-a crescut profitul cu 30%

Vânzările de Ozempic și Wegovy au explodat: Gigantul farmaceutic care le vinde și-a crescut profitul cu 30% Novo Nordisk, care a devenit anul trecut cea...

Un tânăr de 24 de ani a murit într-un cumplit accident de motocicletă. În ce stare este pasagera acestuia

Un tânăr de 24 de ani a murit într-un cumplit accident de motocicletă. În ce stare este pasagera acestuia Accident cu sfârșit tragic în raionul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.