Ambasadorul României: Neutralitatea este o opțiune care trebuie respectată

Publicat:

Neutralitatea nu poate să fie asigurată fără ca să ai capabilități militare adecvate. Neutralitatea trebuie să poți să ți-o aperi. Declarațiile au fost făcute de Cristian-Leon Țurcanu, Ambasadorul României în Republica Moldova.

Fiind întrebat în cadrul unei emisiuni de la Nord News, ce ar trebui să facă Chișinăul ținând cont de neutralitatea „păguboasă” a Moldovei, excelența sa a menționat că „neutralitatea este o opțiune care trebuie respectată” și el nu ar putea-o numi „păguboasă”.


Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

De asemenea, ambasadorul român a subliniat că este „foarte important de înțeles că neutralitatea nu poate exista și nu poate fi asigurată fără capabilități militare adecvate”.

„Neutralitatea trebuie să poți să ți-o aperi. Ori, ceea ce am văzut în ultima perioadă, eforturile pro-europene de la Chișinău vin tocmai în această direcție”, a spus Cristian-Leon Țurcanu.

Totodată, ambasadorul român a menționat că pentru a proteja societatea, pentru a putea proteja securitatea și pacea care există în Moldova, capacitățile de apărare a țării trebuiesc modernizate și duse spre standardele curente internaționale.

„Și ca să revin la neutralitate, cu toții am văzut în ultimii ani că nu toată lumea respectă neutralitatea și aceasta este o lecție pe care trebuie să o învățăm cu toții și să fim conștienți că neutralitatea în momentul în care ea prezintă o opțiune pentru tine, trebuie să fie protejată”, a conchis Ambasadorul României în Republica Moldova. 

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Shiloh, fetița Angelinei Jolie și a lui Brad Pitt, a depus actele pentru a renunța la NUMELE de familie al tatălui său

Shiloh, fetița Angelinei Jolie și a lui Brad Pitt, a depus actele pentru a renunța la NUMELE de familie al tatălui său Imediat ce a...

Anunţ de la MAI pentru milioane de şoferi din România. Nimeni nu trebuie să se mai prezinte fizic la ghişeu

Anunţ de la MAI pentru milioane de şoferi din România. Nimeni nu trebuie să se mai prezinte fizic la ghişeu Milioane de şoferi din România...

Coreea de Nord a trimis peste graniţă circa 600 de noi baloane încărcate cu deşeuri (armata sud-coreeană)

Coreea de Nord a trimis peste graniţă circa 600 de noi baloane încărcate cu deşeuri (armata sud-coreeană) Coreea de Nord a trimis peste graniţă aproximativ...

Interzisă de SUA. Care este arma cu care Ucraina nu are voie să atace Rusia

Interzisă de SUA. Care este arma cu care Ucraina nu are voie să atace Rusia Președintele Joe Biden permite Ucrainei să atace teritoriul Rusiei cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.