Amenzi aspre pentru israelienii care propagă fake news

Publicat:

Poliţia israeliană aplică amenzi de până la 5.000 de şekeli (circa 1.200 de euro) celor instalaţi în izolare şi care nu respectă carantina, precum şi celor care răspândesc ştiri false despre coronavirus, în încercarea de a frâna extinderea de COVID-19, relatează luni EFE, potrivit agerpres.

Amenzile sunt impuse oricărei persoane care “încalcă instrucţiunile” date de guvern pentru a frâna răspândirea noului coronavirus, care deocamdată a infectat 250 de persoane în această ţară, potrivit statisticii oficiale, deşi experţii în sănătate subliniază că această cifră ar putea creşte la mai multe mii de persoane.


Citeşte şi: Donald Trump ‘a intrat în gura lupilor’ democraţi

“Am deschis peste 50 de dosare de infracţiune împotriva celor care încalcă instrucţiunile, precum şi împotriva celor care răspândesc ştiri false, mai ales pe reţelele de socializare şi pe orice tip de grupuri”, a informat comandantul poliţiei Guilad Bahat.

Deşi în Israel nu s-a înregistrat până acum niciun deces de COVID-19 şi a fost una dintre primele ţări care a aplicat o serie de măsuri la frontieră, se fac auzite voci critice privind lentoarea cu care se efectuează testele de depistare şi tot mai mulţi cetăţeni solicită măsuri de restricţionare a deplasărilor.

Luni s-a anunţat închiderea principalului laborator al Ministerului Sănătăţii pentru realizarea testelor, în urma infectării directorului său cu coronavirus, fapt ce a obligat plasarea tuturor angajaţilor în carantină. Deocamdată în întreaga ţară se realizează 400 de teste zilnic.

Citeşte şi: PRIMUL vaccin anti-coronavirus este TESTAT la Seattle

Există plângeri şi în rândul personalului sanitar, ca urmare a echipamentelor de protecţie insuficiente precum măşti sau mănuşi. Dacă un membru al personalului medical este infectat toţi colegii săi de muncă vor fi plasaţi în carantină, ceea ce va duce la închiderea unor centre medicale, cruciale în aceste momente.

Potrivit ziarului Yediot Ahronot, mai mulţi oficiali ai Ministerului Sănătăţii i-au cerut premierului israelian în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, să decreteze starea de urgenţă economică, ceea ce ar presupune închiderea întregii infrastructuri şi a locurilor de muncă neesenţiale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kamala Harris, Moldova și moldovenii

Kamala Harris, Moldova și moldovenii Moldovenii sunt puțin interesați de procesele politice care au loc în SUA. Aceasta chiar dacă sunt conștienți că de linia...

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.