Anca Dragu s-a întâlnit cu ambasadorul Japoniei

Publicat:

Anca Dragu s-a întâlnit cu ambasadorul Japoniei

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro. Discuțiile s-au axat pe evoluțiile indicatorilor macroeconomici și rolul BNM în asigurarea unui cadru prielnic de dezvoltare în perspectiva aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Anca Dragu a menționat angajamentul ferm al BNM de a contribui decisiv la îndeplinirea criteriilor economice în procesul de integrare europeană, subliniind importanța unui sector financiar solid pentru stimularea progresului economic.


Citeşte şi: Un copil s-a împuşcat MORTAL cu arma tatălui său – Stiripesurse.md

Guvernatoarea a precizat că acum este momentul oportun pentru investiții în Republica Moldova. În acest sens, BNM este în căutarea celor mai bune soluții pentru impulsionarea intermedierii financiare și dezvoltarea unei piețe de capital sustenabile.

Anca Dragu s-a întâlnit cu ambasadorul Japoniei

Anca Dragu a evidențiat proiectele recente de succes, precum înaintarea cererii de aderare la SEPA și lansarea sistemului de plăți instant MIA, care s-au bucurat de sprijinul entităților bancare locale, ceea ce dovedește premisele unui sistem bancar matur.

La rândul său, Ambasadorul Japoniei și-a exprimat aprecierea față de progresul Băncii Naționale în realizarea reformelor și, totodată, deschierea pentru demersul Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană.

Un alt aspect al întrevederii l-a constituit pregătirea apropiatei întrevederi a guvernatoarei BNM cu viceministrul japonez pentru Afaceri Internaționale în cadrul Ministerului Finanțelor, Masato Kanda, care se va afla în iunie 2024 în vizită în Republica Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Înainte de sosirea flăcării olimpice, gunoaiele se acumulează pe străzile din Marsilia

Înainte de sosirea flăcării olimpice, gunoaiele se acumulează pe străzile din Marsilia Din 1 mai, gunoierii din Marsilia sunt în grevă pentru a cere condiții...

Afaceristul care și-a lăsat compania angajaților, prin testament. Moartea sa a stârnit un val de emoție

Afaceristul care și-a lăsat compania angajaților, prin testament. Moartea sa a stârnit un val de emoție Gestul unui antreprenor din Italia a stârnit, la moartea...

Frank Turner doboară recordul mondial pentru cele mai multe concerte susținute în 24 de ore

Frank Turner doboară recordul mondial pentru cele mai multe concerte susținute în 24 de ore Frank Turner a doborât recordul mondial pentru cele mai multe...

Record de cea mai mare audiență pentru un artist. Madonna, show istoric pe plaja Copacabana

Record de cea mai mare audiență pentru un artist. Madonna, show istoric pe plaja Copacabana Regina muzicii pop a făcut un show istoric sâmbătă, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.