Anchetă a armatei birmaneze după descoperirea unei gropi comune cu etnici rohingya

Publicat:

Armata din Myanmar îşi continuă, miercuri, ancheta după descoperirea a zece cadavre într-o groapă comună într-un sat din statul Rakhine, regiune unde soldaţii sunt acuzaţi de epurare etnică împotriva musulmanilor rohingya, relatează AFP. 

“O anchetă este în curs pentru a descoperi adevărul din spatele acestei gropi”, a declarat şeful armatei într-un comunicat postat pe Facebook, alături de fotografii neclare cu corpuri în descompunere.


Această groapă comună a fost descoperită luni în satul Inn Dinn din districtul Maungdaw, epicentrul violenţei începute la sfârşitul lunii august când rebeli rohingya au atacat secţii de poliţie.

Represiunea violentă condusă de armată după aceste atacuri a fost condamnată pe scena internaţională şi recent Naţiunile Unite au evocat un posibil genocid.

“Vor fi luate măsuri conform legii dacă membri ai securităţii sunt implicaţi în acest caz”, promite armata.

Până în prezent, armata din Myanmar (fostă Birmania n.r.) a negat orice represalii împotriva civililor, asigurând că doar 400 de persoane au fost ucise, printre care “niciun nevinovat”.

Un membru al echipei care a participat la deschiderea gropii comune a declarat pentru France Presse, sub acoperirea anonimatului, ca starea de descompunere a corpurilor sugerează că aceşti musulmani rohingya ar fi fost ucişi în urmă cu peste un an.

Printre altele, doi jurnalişti de la Reuters au fost arestaţi pe 12 decembrie deoarece erau în posesia unor documente legate de campania militară din regiune, potrivit AFP.

Human Rights Watch a criticat arestarea şi a cerut eliberarea lor imediată după apeluri similare din partea Uniunii Europene, Statelor Unite şi ONU.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.