Anchetă asupra unui youtuber care plimba în lesă prin Berlin un bărbat deghizat în Macron

Publicat:

Poliţia din Berlin a anunţat luni că anchetează un youtuber care s-a plimbat sâmbătă pe străzile capitalei germane în veşminte tradiţionale arabe, biciuind şi ţinând în lesă o persoană deghizată în Emmanuel Macron, relatează AFP, potrivit agerpres.

Această acţiune intervine în contextul în care preşedintele francez a devenit ţinta mai multor ţări musulmane care îi reproşează declaraţiile prin care a apărat dreptul la realizarea de caricaturi în numele libertăţii de expresie, după decapitarea, la jumătatea lunii octombrie, de către un islamist a unui profesor francez, Samuel Paty.


Citește și : Afirmaţiile papei Francisc NU schimbă doctrina Bisericii Catolice

“Îmbrăcat într-un caftan, (respectivul youtuber) şi-ar fi plimbat o cunoştinţă, care purta perucă şi o mască reprezentându-l pe Macron, în lesă prin cartierul Neukolln, insultând-o şi prefăcându-se că o loveşte”, a explicat poliţia pe Twitter.

Într-un video publicat sâmbătă pe aceeaşi reţea socială, poate fi văzut un bărbat îmbrăcat într-o robă albă tradiţională arabă şi purtând o keffiyeh (eşarfă – n.r.) roşu cu alb pe cap, ducând în lesă o altă persoană care poartă un costum negru, o perucă blondă şi o mască reprezentându-l pe Emmanuel Macron.

Aceasta este trasă ca un sclav pe o stradă animată din sudul Berlinului şi primeşte din când în când uşoare lovituri de bici. În jur de zece tineri urmăresc procesiunea în acest cartier în care locuieşte o importantă comunitate arabofonă.

Youtuber-ul în vârstă de circa 20 de ani, prezentat de Tagesspiegel ca fiind sirianul Fayez Kanfash, trăieşte la Berlin de mai mulţi ani.

Nu este deocamdată clar dacă acţiunea sa de sâmbătă s-a dorit a fi una satirică sau îşi propunea să protesteze împotriva afirmaţiilor şefului statului francez privind caricaturile şi libertatea de expresie, comentează France Presse.

Preşedintele francez Emmanuel Macron e criticat de mai multe zile în diferite ţări musulmane pentru că i-a luat apărarea profesorului Samuel Paty, decapitat de un fanatic religios după ce a arătat în clasă caricaturile cu profetul Mahomed.

Citește și : Grecia trece în LOCKDOWN şi suspendă zborurile în Salonic

În Germania, unde cancelarul Angela Merkel şi-a exprimat susţinerea faţă de preşedintele francez, o mână de manifestanţi ostili lui Macron s-au adunat joi şi vineri în capitala germană, în special în faţa Porţii Brandenburg, unde se află ambasada Franţei, pentru a scanda sloganuri împotriva Franţei şi a şefului său de stat.

Drept omagiu faţă de profesorul francez decapitat la 16 octombrie, autorităţile germane le-au recomandat instituţiilor şcolare să ţină un minut de reculegere în timpul orelor de luni, aşa cum se întâmplă şi în Franţa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu, decorată la Berlin cu premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”. Ce va facce cu premiul

Maia Sandu, decorată la Berlin cu premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024”. Ce va facce cu premiul Astăzi, la Leipzig, șefa statului a primit premiul...

Cristina Gherasimov, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, a discutat cu șefii misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova

Cristina Gherasimov, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, a discutat cu șefii misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova Agenda europeană a țării noastre și importanța unui efort consolidat...

S-a făcut anunțul oficial! Ce se întâmplă cu Balonul de Aur 2020, singurul din istorie neacordat nimănui

S-a făcut anunțul oficial! Ce se întâmplă cu Balonul de Aur 2020, singurul din istorie neacordat nimănui Robert Lewandowski (35 de ani) se poate considera...

Mihai Popșoi: Consiliul Europei este un formator de standarde pentru democrație

Mihai Popșoi: Consiliul Europei este un formator de standarde pentru democrație Consiliul Europei este un actor de neînlocuit și un formator de standarde pentru democrație,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.