Angajații MAI vor avea uniforme noi

Publicat:

Angajații MAI vor avea uniforme noi

Uniforme noi pentru angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Un proiect în acest sens se regăsește pe ordinea de zi a ședinței Guvernului din data de 13 septembrie.

Proiectul de hotărâre prevede aprobarea normelor, descrierii și modelului uniformei funcționarului public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, transmite NewsMaker.


Se menționează că drept obiectiv principal se propune stabilirea modelului unic al uniformei pentru toți funcționarii publici cu statut special din cadrul aparatului central al MAI, autorităților administrative și instituțiilor din subordinea acestuia, conceput după modelul european.

Astfel se introduc trei categorii de uniformă: uniforma de ceremonie, uniforma de serviciu și uniforma de campanie/patrulare. Se precizează că personalul care activează în anumite structuri specializate va fi dotat și cu uniforme de intervenție sau echipament special.

Citeşte şi: Adrian Albu spune că guvernul de la Chişinău ‘face afaceri’ cu românizarea R.Moldova

Uniformele vor avea un design unic și cu aceeași culoare, diferența fiind doar în aplicarea simbolurilor uniformistice corporative, care vor fi diferite pentru fiecare autoritate administrativă sau instituție din subordinea MAI.

„În context, în procesul de asigurare și port al uniformei s-a constatat că unele elemente vestimentare, datorită condițiilor climaterice și de mediu în care își desfășoară activitatea funcționarul public cu statut special-militar, se uzează înainte de termenul stabilit, la descrierea elementelor uniformei s-a optat pentru o materie primă cu calități termice superioare, care să contribuie la creșterea confortului în purtare. Prin proiect s-a optat excluderea din normă a elementelor de echipament care au devenit impracticabile”, se menționează în proiectul MAI.

Angajații MAI vor avea uniforme noi

Implementarea prevederilor noului act normativ necesită alocarea mijloacelor financiare suplimentare de circa 32,5 milioane de lei anual.

Ministerul Afacerilor Interne, în termen de trei luni de la data intrării în vigoare a hotărârii, va asigura elaborarea și aprobarea trecerii la noile norme de asigurare cu uniformă și echipament special în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, autorităților administrative și instituțiilor din subordinea acestuia. Trecerea se va realiza eșalonat, după epuizarea stocurilor existente și în limita bugetului alocat Ministerului Afacerilor Interne.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

1.000 km în 12 zile: Performanța incredibilă a unei femei la 52 de ani. „Suntem limitați doar de propria gândire”

1 000 km în 12 zile: O femeie a reușit o performanța incredibilă la 52 de ani. „Suntem limitați doar de propria gândire”: Natalie Dau,...

Cărți vechi și documente inedite la expoziția dedicată memoriei teologului Avva Paul Mihail deschisă la Biblioteca Națională

Cărți vechi și documente inedite la expoziția dedicată memoriei teologului Avva Paul Mihail deschisă la Biblioteca Națională Teologul, memoralistul și istoricul român Avva Paul Mihail...

Canotorul Serghei Tarnovschi a devenit campion european

Canotorul, Serghei Tarnovschi a devenit campion european Canotorul Serghei Tarnovschi a devenit campion european, rezervat seniorilor. Sportivul a cucerit medalia de aur în proba de canoe...

Zelenski: Rusia şi liderii săi ‘nu sunt pregătiţi pentru o pace justă’

Zelenski: Rusia şi liderii săi 'nu sunt pregătiţi pentru o pace justă' Rusia şi liderii săi "nu sunt pregătiţi pentru o pace justă", a acuzat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.