Arabia Saudită organizează înscrieri online pentru Hajj

Publicat:

Persoanele din ţările occidentale care doresc să participe la Hajj – tradiţionalul pelerinaj musulman din Arabia Saudită – au trebuit să depună în acest an o cerere de viză pe un site guvernamental, o măsură creată pentru a combate escrocheriile, au anunţat luni oficiali din această ţară, citaţi de AFP, potrivit agerpres.

Arabia Saudită, care găzduieşte principalele locuri sfinte ale islamului, se pregăteşte să primească aproximativ 850.000 de pelerini din străinătate, care vor participa în perioada 7-12 iulie la marele pelerinaj de la Meca şi Medina.


Citeşte şi: Discuţie ‘deschisă’ şi ‘productivă’ între consilierii preşedinţilor Biden şi Xi – Black News

Noul sistem de cereri de viză se aplică pelerinilor care vin din Statele Unite, Canada, Regatul Unit, Europa şi Australia, a declarat pentru AFP un oficial local sub protecţia anonimatului.

Măsura doreşte să combată escrocheriile făcute de “false agenţii” care iau bani de la pelerini, a precizat un alt oficial din Arabia Saudită.

Devenit operaţional în urmă cu o săptămână, acel portal online a fost închis luni, a declarat pe Twitter ministrul pentru Hajj din această ţară, precizând că persoanele înscrise vor participa la o loterie – a cărei dată nu a fost deocamdată stabilită – în vederea obţinerii de vize pentru Hajj.

Un milion de musulmani din ţară şi din străinătate sunt autorizaţi să participe la Hajj în 2022.

Este pentru prima dată de la începutul pandemiei de coronavirus când vizitatori din străinătate au fost autorizaţi să efectueze marele pelerinaj musulman.

Arabia Saudită a relaxat luni şi restricţiile anti-COVID-19.

Purtarea măştii sanitare nu mai este obligatorie “în spaţiile închise cu excepţia Marii Moschei” din Mecca şi în alte locuri sfinte, a declarat ministrul saudit de Interne.

În plus, doar musulmanii vaccinaţi împotriva noului coronavirus şi care au vârste sub 65 de ani sunt autorizaţi să participe la pelerinajul din acest an.

În timpul Hajj-ului, pelerinii se reunesc în interiorul Marii Moschei din Mecca şi păşesc în jurul Kaaba, o structură cubică neagră, în direcţia căreia credincioşii musulmani efectuează cele cinci rugăciuni zilnice.

Pandemia de COVID-19 a perturbat considerabil pelerinajele musulmane, care reprezintă de obicei o sursă importantă de venituri pentru Arabia Saudită.

Vezi şi: Congresul american adoptă o lege menită să atace costurile uriaşe de transport maritim – VIDEO – Black News

Marele pelerinaj de la Mecca este unul dintre cei cinci piloni ai islamului şi o datorie pe care toţi musulmanii apţi de muncă trebuie să o îndeplinească o dată în viaţă, dacă îşi permit. Hajj-ul este totodată una dintre cele mai mari adunări religioase din lume – la ediţia sa din 2019 au participat aproximativ 2,5 milioane de credincioşi.

În 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, autorităţile saudite au permis participarea doar pentru 1.000 de pelerini. Anul următor, accesul a fost permis pentru 60.000 de rezidenţi vaccinaţi cu schemă completă, selectaţi prin tragere la sorţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.