Armata algeriană promite că va garanta securitatea în contextul protestelor

Publicat:

Armata algeriană a promis marţi că va garanta securitatea şi nu va permite întoarcerea la ”anii de durere şi suferinţă”, în timp ce protestele au continuat în ţară împotriva deciziei preşedintelui Abdelaziz Bouteflika de a candida pentru un al cincilea mandat la alegerile din 18 aprilie, relatează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

”Armata va rămâne să ţină frâiele pentru a menţine progresele obţinute în domeniul securităţii”, a declarat într-un discurs şeful Statului major algerian Gaid Saleh.


Citește și : Belgia cere României să introducă pe agenda Consiliului UE o taxă pentru cursele aeriene comerciale

El a acuzat unele partide că încearcă să ducă înapoi Algeria în ”anii de durere şi suferinţă”, referire la războiul civil din anii 1990, care a izbucnit după ce alegerile pe care islamiştii păreau siguri că le vor câştiga au fost anulate.

”Aceste partide sunt iritate când văd că Algeria este stabilă şi în siguranţă”, a afirmat Gaid Saleh.

Reacţia armatei survine în contextul în care protestele au continuat marţi împotriva deciziei lui Abdelaziz Bouteflika (82 de ani) de a candida din nou.

Mii de studenţi au ieşit în stradă în Alger şi în alte oraşe ale ţării, inclusiv în Tizi Ouzou, Annaba, Blida şi în Constantine.

Potrivit unor martori oculari, poliţia antitero a recurs la gaze lacrimogene în Alger pentru a-i împiedica pe protestatari să se îndrepte către Palatul prezidenţial.

Citește și : Orban să înceteze ”campaniile anti-Bruxelles” dacă doreşte ca partidul său să rămână în PPE (Manfred Weber)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.