Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Publicat:

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat către amplasamente din apropierea graniţei cu Ucraina şi Polonia şi au instalat posturi de observaţie, în cadrul unor exerciţii militare neanunţate, a informat sâmbătă Ministerul Apărării din Belarus, potrivit agenţiei EFE.

“Unităţile de apărare aeriană, trupele de rachete şi artileria au ocupat poziţii în zonele stabilite şi s-au poziţionat în posturi de observaţie”, a transmis ministerul pe Telegram, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Potrivit şefului Statului Major al armatei belaruse, Pavel Muraveiko, aceste exerciţii, desfăşurate în regiunile Gomel şi Brest, la graniţa cu Ucraina şi Polonia, au implicat “unităţi de rachete şi artilerie echipate cu sisteme Polonez şi lansatoare multiple MB-21 Grad’.

Ministerul Apărării belarus a mai precizat că exerciţiile s-au desfăşurat în cadrul “inspecţiei surpriză a nivelului de pregătire a unităţilor Forţelor Armate”.

“Unităţile de operaţiuni speciale care au participat la inspecţie au efectuat un marş camuflat către zonele indicate, şi-au organizat protecţia şi apărarea şi au început lucrările de inginerie”, se mai arată în acelaşi anunţ.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Belarusul, care este cel mai apropiat aliat al Rusiei în războiul cu Ucraina şi chiar a permis trupelor ruse să înceapă invazia de pe teritoriul său în februarie 2022, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la creşterea contingentului militar al ţărilor occidentale din apropierea graniţelor sale şi a anunţat o suplimentare a trupele sale în aceste zone.

În plus, potrivit autorităţilor de la Minsk, armata ucraineană a dislocat până la 20.000 de militari în apropierea graniţei cu Belarus, motiv pentru care armata belarusă îşi va suplimenta la rândul ei contingentul în această direcţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports Arabia Saudită, putere în ascensiune în sportul mondial, a fost aleasă vineri să găzduiască...

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol Motorul celui de-a doua trepte a rachetei Falcon 9...

Genomul 3D al unui mamut lânos, reconstruit de oamenii de ştiinţă

Genomul 3D al unui mamut lânos, reconstruit de oamenii de ştiinţă Pielea unui mamut lânos siberian a fost expusă la condiţii atât de glaciale, în...

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei Sistemul experimental de plată introdus pentru turişti de oraşul italian...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.