Armata israeliană confirmă autenticitatea unei înregistrări video în care un soldat israelian trage asupra unui palestinian neînarmat

Publicat:

Armata israeliană a confirmat marţi autenticitatea unei înregistrări video în care un soldat israelian trage asupra unui palestinian neînarmat la frontiera cu Fâşia Gaza, precizând că incidentul a avut loc în decembrie anul trecut în timpul unor proteste violente de-a lungul barierei care separă Israelul de Fâşia Gaza, relatează AFP, conform agerpres.

‘După ce au încercat să-i împrăştie pe protestatarii violenţi (…) un glonţ a fost tras în direcţia unuia dintre palestinienii suspectaţi că ar fi liderul celor responsabili de violenţe. El a fost împuşcat în picior’, a afirmat armata într-un comunicat.


Citește și : Rusia va considera orice eventuală transferare secretă a lui Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia drept răpire

În acelaşi timp, ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a declarat marţi că soldatul care a tras asupra unui palestinian în apropierea Fâşiei Gaza, moment surprins într-o înregistrare video devenită virală, merită o promovare.

‘Lunetistul ar trebui să obţină o medalie şi cel care a filmat să fie retrogradat’, a declarat Lieberman pentru jurnalişti.

Înregistrarea video, care nu a fost datată, a fost difuzată pentru prima oară luni seara de postul de televiziune privat ’10’, care nu a precizat modul în care a intrat în posesia înregistrării, înainte ca aceasta să fie distribuită pe reţelele sociale şi preluată de mass-media israeliene.

Imaginile par să arate un bărbat palestinian aflat lângă bariera care marchează graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza şi care este lovit de gloanţe provenite dintr-o poziţie ocupată de soldaţi pe teritoriul israelian.

În momentul în care palestinianul se prăbuşeşte, se aud strigăte de bucurie care par să provină de la soldaţii israelieni: ‘Ce înregistrare, ce înregistrare, desigur că am filmat’.

Armata israeliană nu a contestat autenticitatea filmării, anunţând la scurt timp de la difuzarea sa că a deschis o ‘anchetă aprofundată’.

Difuzarea acestor imagini are loc în momentul în care armata israeliană se află în centrul unei controverse privind ordinele de a trage, după uciderea a 31 de palestinieni în timpul unor demonstraţii recente la graniţa cu Fâşia Gaza.

Citește și : Donald Trump își anulează participarea la Summitul Americilor pentru a se concentra pe Siria

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea Aceștia cred că noile prevederi vor ajuta la atingerea unui nou nivel în învățământ....

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE Premierul Dorin Recean va conduce delegația care va reprezenta Republica Moldova la lansarea...

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene Guvernul italian a amendat o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.