Armata israeliană a efectuat noi raiduri aeriene în Fâşia Gaza

Publicat:

Armata israeliană a efectuat vineri raiduri aeriene în Fâşia Gaza, la câteva ore după tiruri de obuze din enclava palestiniană către sudul Israelului, potrivit unor surse militare, relatează AFP.

Confruntări au avut loc, de asemenea, în Cisiordania ocupată, unde plaestinieni marcau o nouă ”zi a furiei” împotriva deciziei unilaterale a preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, potrivit news.ro.


Pentru prima oară după zece zile, obuze au fost trase din enclava palestiniană guvernată de mişcarea islamistă Hamas asupra sudului Israelului.

Citește și : Atac asupra unei biserici copte din Cairo. Cel puţin 4 morţi – VIDEO

Două au fost interceptate, iar al treilea a căzut pe teritoriul israelian într-o zonă locuită, în apropiere de Gaza, provocând doar pagube materiale, au anunţat surse israeliene.

”Ca răspuns la obuzele trase către Israel, artileria şi aviaţia israeliene au vizat două poziţii ale organizaţiei teroriste Hamas în nordul (Fâşiei) Gaza”, a anunţat armata într-un comunicat.

Obuze sunt trase adesea de mici grupări islamiste din enclavă, însă Israelul consideră Hamasul vinovat de orice atac lansat de pe teritoriul palestinian.

Atacurile aeriene israeliene nu s-au soldat cu răniţi, a anunţat un purtător de cuvânt al Hamasului.

Hamasul şi aliatul său Jihadul Islamic au îndemnat vineri la o ”zi a furiei”, ca în precedentele vineri de după decizia americană cu privire la Ierusalim, anunţată pe 6 decembrie.

Aproximativ zece tiruri au vizat sudul Israelului de atunci, fără să facă victime. Ultimele au avut loc la 18 decembrie.

După virajul diplomatic american, mii de palestinieni de la Ierusalim, din Cisiordania ocupată şi din Fâşia Gaza şi-au manifestat furia înfruntând militari şi poliţişti israelieni.

În total 12 palestinieni au fost ucişi, iar alte sute răniţi.

Vineri, în Cisiordania ocupată, ciocniri au avut loc între mici grupuri de manifestanţi palestinieni şi forţe israeliene – la Ramallah şi Hebron -, unde două persoane au fost rănite de tiruri de gloanţe reale, potrivit unor surse medicale şi din domeniul securităţii palestiniene.

Armata israeliană a anunţat de asemenea ciocniri în mai multe sectoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.