Armata rusă a cucerit un oraş şi trei sate în Doneţk

Publicat:

Armata rusă a cucerit un oraş şi trei sate în Doneţk

Armata rusă a revendicat marţi cucerirea oraşului Krasnogorivka, important punct strategic, şi a trei sate din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, unde soldaţii săi avansează aproape zilnic, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Ministerul Apărării rus a afirmat într-un comunicat că soldaţii săi au cucerit Krasnogorivka, precum şi satele Galiţivnika, Vodiane şi Grigorivka.


Citeşte şi: Demisii în serie înainte de o nouă remaniere guvernamentală în Ucraina – Stiripesurse.md

Oraşul Krasnogorivka, care număra circa 16.000 de locuitori înainte de izbucnirea conflictului, a devenit mai vulnerabil de la începutul anului, odată cu ocuparea de către ruşi a altor două oraşe apropiate, Marinka şi Avdiivka.

Armata rusă a cucerit un oraş şi trei sate în Doneţk

Multă vreme un loc fortificat, oraşul Krasnogorivka este situat la circa 20 de kilometri vest de Doneţk, aflat sub controlul trupelor ruse.

Armata rusă revendică în mod constant ocuparea de mici sate, dar mai rar de oraşe.

Soldaţii Moscovei au avansat rapid în regiunea Doneţk în ultimele săptămâni. Ei se apropie inclusiv de Pokrovsk, important nod logistic pentru armata ucraineană.

Armata rusă a cucerit un oraş şi trei sate în Doneţk

Luni, Moscova a revendicat cucerirea unui alt sat situat la circa 20 de kilometri de Pokrovsk, Memrik.

Ucraina, într-o situaţie dificilă în est, a lansat pe 6 august un atac de amploare în regiunea rusă Kursk, cucerind mai multe sute de kilometri pătraţi, potrivit Kievului.

Kievul spera să constrângă Moscova să-şi redesfăşoare trupele din regiunea Doneţk şi să frâneze astfel avansarea lor, însă soldaţii ruşi continuă deocamdată să înainteze.

Preşedintele rus Vladimir Putin a amintit săptămâna trecută că ocuparea Doneţkului, bazin industrial ucrainean care include regiunea Doneţk, era “prioritatea numărul unu”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reprezentantul comercial al Rusiei în Moldova a fost demis

Reprezentantul comercial al Rusiei în Moldova a fost demis Reprezentantul comercial al Federației Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai, a fost demis. Un ordin în...

CEC va stabili numărul secțiilor de votare în regiunea separatistă transnistreană

CEC va stabili numărul secțiilor de votare în regiunea separatistă transnistreană Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că până la data de 15 septembrie...

Premierul Poloniei, Donald Tusk, și-a anulat vizita în Germania, pe fondul tensionarii relațiilor

Premierul Poloniei, Donald Tusk, și-a anulat vizita în Germania, pe fondul tensionarii relațiilor Premierul polonez Donald Tusk și-a anulat vizita în Germania, planificată pentru sfârșitul...

Liderul opoziției din Venezuela a fugit în Spania

Liderul opoziției din Venezuela a fugit în Spania Liderul opoziției venezuelene și candidat la alegerile prezidențiale din 28 iulie, Edmundo González Urrutia, a lăsat Venezuela...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.