Atac armat la Universitatea din Praga: 14 morţi şi 25 de răniţi (poliţia)

Publicat:

Atac armat la Universitatea din Praga: 14 morţi şi 25 de răniţi (poliţia)

Un bărbat înarmat, în vârstă de 24 de ani, a ucis 14 persoane, joi, la prestigioasa Universitate Carolină din Praga, înainte de a fi găsit mort la faţa locului de către poliţie, au anunţat autorităţile care au exclus pista “terorismului internaţional”, scrie AFP.

Un bilanţ anterior, care raportase 15 morţi, a fost revizuit în scădere seara de şeful poliţiei, Martin Vondrasek, care a declarat presei: “În prezent, pot confirma că au fost 14 victime ale acestei crime oribile şi 25 răniţi, dintre care zece grav”, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Rata exportului R. Moldova – în declin

Actul de violenţă, care a avut loc în centrul istoric al capitalei cehe, a provocat o intervenţie masivă a poliţiei puternic înarmate. Atacul armat a început la Facultatea de arte, situată în apropierea unor importante obiective turistice precum Podul Carol din secolul al XIV-lea.

“Nu există niciun indiciu că această crimă este legată de terorismul internaţional”, a declarat presei ministrul ceh de interne, Vit Rakusan.

Vondrasek a informat presa că poliţia a început să-l caute pe viitorul agresor chiar înainte de atacul armat, după ce tatăl său a fost găsit mort în satul Hostoun, la vest de Praga.

Trăgătorul “a plecat la Praga spunând că vrea să se sinucidă”, a spus Vondrasek.

Poliţiştii au controlat mai întâi clădirea Facultăţii de arte unde criminalul trebuia să asiste la un curs, dar acesta din urmă a mers într-o altă clădire, aflată în apropiere, iar poliţia nu l-a găsit la timp.

Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

Premierul Petr Fiala şi-a anulat o vizită pe care urma să o facă în estul ţării şi se află în drum spre Praga.

Incidentele armate sunt relativ rare în Republica Cehă, dar în decembrie 2019 un bărbat a împuşcat mortal şase oameni la un spital din oraşul Ostrava (est), înainte de a se sinucide, iar în 2015 un alt bărbat a împuşcat mortal opt oameni şi s-a sinucis, la un local din Uhersky Brod (sud-est).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Republica Cehă afirmă că a livrat Ucrainei arme în valoare de 288 milioane de dolari

Republica Cehă afirmă că a livrat Ucrainei arme în valoare de 288 milioane de dolari Republica Cehă a trimis Ucrainei arme, tehnologie şi muniţii în...

Curs valutar al BNM 4 iulie 2024

Curs valutar al BNM 4 iulie 2024 Leul moldovenesc se apreciază în raport cu dolarul American și se depreciază în raport cu euro și leul...

Adunarea Parlamentară OSCE salută agenda ambițioasă și fără precedent de reforme a R.Moldova

Adunarea Parlamentară OSCE salută agenda ambițioasă și fără precedent de reforme a R.Moldova Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE)...

Ulianovschi: Mass-media din Moldova are doi candidați la prezidențiale

Ulianovschi: Mass-media din Moldova are doi candidați la prezidențiale În Republica Moldova nu există o mass-media veritabilă, iar banii oferiți de partenerii occidentali pentru ,,libertatea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.