ATENȚIE! Imagini ȘOCANTE! Protestarii din Hong Kong au dat foc unui om care susținea Beijingul – VIDEO

Publicat:

Poliţia din Hong Kong a afirmat luni că un bărbat a fost stropit cu un lichid inflamabil şi transformat în torţă umană în urma unei dispute cu manifestanţi pro-democraţie. Agresiunea, de o violenţă rară, a fost filmată şi difuzată pe reţelele sociale, transmite AFP, potrivit agerpres.

Cel puţin trei înregistrări video ale scenei au fost postate pe forumuri utilizate de protestatari. Toate arată un bărbat cu un tricou verde care se ceartă cu alte persoane pe o pasarelă.


Citește și: Trump încurajează Iranul să elibereze agentul FBI: ‘Ar fi un pas pozitiv!’

Într-una din înregistrări este văzut un alt bărbat în negru aruncând în victimă cu un lichid şi apoi dându-i foc, spre spaima celor aflaţi în jur.

“În cel mai îngrozitor incident, protestatari au vărsat un lichid inflamabil asupra unei persoane şi i-au dat foc”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, John Tse, într-o conferinţă de presă la care au fost proiectate pe un ecran imaginile agresiunii. Acesta a menţionat că bărbatul incendiat a fost “spitalizat în stare critică”.

Agresiunea s-a produs în cartierul Ma On Shan, la circa 20 km nord de cartierul financiar Central al Hong Kongului.

Luni a fost una din zilele cele mai violente de la începutul mobilizării pro-democraţie din Hong Kong, acum cinci luni, cea mai gravă criză politică din fosta colonie britanică de la retrocedarea sa către China, în 1997.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei a mai spus că înainte de agresarea bărbatului în tricou verde un grup de manifestanţi au devastat gara din Ma On Shan şi că anchetatorii cred că victima agresiunii de pe pasarelă “îi urmărea pe protestatari”. “Pe urmă, (bărbatul) a fost bătut şi transformat în torţă umană”, a explicat John Tse.

O purtătoare de cuvânt a autorităţii pentru spitale din Hong Kong a indicat că la spitalul Prinţul de Wales, cel mai apropiat de Ma On Shan, a fost internat un bărbat care prezenta arsuri.

Citește și: Mexicul, Argentina, Venezuela și Cuba condamnă LOVITURA de STAT împotriva lui Evo Morales

Înregistrările video difuzate pe reţele sociale au fost reluate şi de media oficiale chineze, care au imputat agresiunea unor “protestatari în negru”.

Nu este clar ce anume a provocat disputa, dar bărbatul în tricou verde din înregistrări pare să-i critice pe simpatizanţii mişcării pro-democraţie, iar persoanele de pe pasarelă îi răspund cu insulte.

“Niciunul dintre voi nu e chinez”, spune între altele bărbatul. “Du-te la dracu’ în Marele Golf”, replică una dintre celelalte persoane, făcând referire la vastul proiect de integrare economică regională între 11 oraşe din zonă, inclusiv Hong Kong, Macao şi Shenzen.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports Arabia Saudită, putere în ascensiune în sportul mondial, a fost aleasă vineri să găzduiască...

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol Motorul celui de-a doua trepte a rachetei Falcon 9...

Genomul 3D al unui mamut lânos, reconstruit de oamenii de ştiinţă

Genomul 3D al unui mamut lânos, reconstruit de oamenii de ştiinţă Pielea unui mamut lânos siberian a fost expusă la condiţii atât de glaciale, în...

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei Sistemul experimental de plată introdus pentru turişti de oraşul italian...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.