Au început manevrele militare cu participarea a 15 ţări în Ucraina

Publicat:

Manevre la care participă soldaţi din 15 ţări, printre care Statele Unite, au început luni în Ucraina, în acelaşi moment în care armata rusă se pregăteşte să efectueze propriile exerciţii la graniţele Uniunii Europene, transmite AFP.

Manevrele anuale “Rapid Trident” care se vor desfăşura până la 23 septembrie la Yavoriv, un oraş din vestul Ucrainei, reunesc 2.500 de militari, un număr “fără precedent”, au anunţat responsabili din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării într-un comunicat.


“Astăzi, sprijinul vostru este foarte important pentru noi. Experienţa colegilor noştri este extrem de preţioasă pentru armata ucraineană”, a declarat cu această ocazie colonelul Serghei Litvinov, comandant din partea ucraineană al acestor exerciţii.

Acestea au debutat cu câteva zile înainte de vastele manevre “Zapad 2017” (Occident 2017) care vor avea loc în Rusia şi Belarusul vecin, provocând îngrijorarea ţărilor baltice şi a Poloniei.

Moscova a anunţat că 12.700 de militari ruşi şi belaruşi vor lua partea la aceste exerciţii de natură “strict defensivă”, dar unii observatori sunt de părere că ele ar putea implica până la 100.00 de persoane.

În estul Ucrainei, un conflict care a făcut peste 10.000 de morţi în aproape trei ani şi jumătate opune armata ucraineană rebelilor susţinuţi militar de Rusia, potrivit Kievului şi occidentalilor. Frecvent au loc ciocniri violente, în pofida semnării acordului de pace de la Minsk în 2015.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ansamblul „Hecenii” s-a clasat pe locul trei la concursul „Românii au talent”

Ansamblul „Hecenii” s-a clasat pe locul trei la concursul „Românii au talent” 11 concurenți s-au întrecut vineri seara în finala Românii au talent sezonul 14...

O moldoveancă, și-a schimbat domiciliul de trei ori fiindcă era hărțuită de fostul concubin. Ce pedeapsă a primit 

O moldoveancă, și-a schimbat domiciliul de trei ori fiindcă era hărțuită de fostul concubin. Ce pedeapsă a primit Un bărbat în vârstă de 39 de...

Șefa statului își îndeamnă conaționalii din străinătate să participe la evenimentele „Diaspora Invest”

Șefa statului își îndeamnă conaționalii din străinătate să participe la evenimentele „Diaspora Invest” Șefa statului, Maia Sandu, îi îndeamnă pe moldovenii de peste hotare să...

Grosu a discutat cu moldovenii din Franța despre parcursul european al Moldovei

Grosu a discutat cu moldovenii din Franța despre parcursul european al Moldovei Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită în Franța, s-a întâlnit cu moldovenii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.