Autorităţile din Beijing ordonă controale de siguranţă după un incendiu soldat cu 19 morţi – FOTO

Publicat:

Un incendiu într-un bloc de apartamente din Beijing, soldat cu 19 morţi şi opt răniţi, a determinat autorităţile capitalei chineze să ordone controale de siguranţă în întregul oraş, a anunţat agenţia de presă de stat Xinhua, citată luni de Reuters, potrivit agerpres.

Citeşte şi: CNN: Preşedintele Mugabe şi-a pregătit demisia


Focul a izbucnit sâmbătă seară într-o clădire de trei etaje din cartierul Daxing în sudul Beijingului şi o investigaţie este în curs de desfăşurare, a relatat sursa citată, care a adăugat că vinovaţii vor fi pedepsiţi.

“Ancheta preliminară a arătat că exista o instalaţie de refrigerare în subsolul apartamentului unde probabil că s-a declanşat incendiul”, a relatat Xinhua duminică noapte. “Pompierii au spus că în clădire era fum gros, dar nu şi flăcări uriaşe”, a adăugat sursa citată.

În urma incendiului, şeful Partidului Comunist din Beijing, Cai Qi, a dispus efectuarea controalelor de siguranţă în întreaga capitală, inclusiv în satele de la periferie.

“Trebuie să luăm măsuri şi să protejăm vieţile oamenilor, să asigurăm siguranţa şi stabilitatea capitalei”, a spus Cai, potrivit Xinhua.

Incendiile soldate cu victime sunt extrem de frecvente în China, din cauza nerespectării normelor de securitate. În septembrie, 11 persoane au murit într-un incendiu în două locuinţe din oraşul Taizhou, în estul ţării, aminteşte France Presse. 

Citeşte şi: Soros vorbeşte despre atacurile guvernului de la Budapesta la adresa sa

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru...

Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău

Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău Mitropolia Chișinăului și Întregii Moldove, subordonată Patriarhiei Rusiei, a anunțat vineri că l-a primit în vizită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.