Autorităţile din Australia au confiscat sute de kilograme de droguri

Publicat:

Autorităţile australiene au raportat marţi confiscarea a 336 kilograme de heroină, a doua captură de acest tip, ca mărime, din ţară, marfă care era ascunsă în blocuri de ciment sosite din Malaysia, transmite EFE, potrivit agerpres.

Încărcătura, care reprezintă peste o treime din consumul anual de heroină din Australia, are o valoare totală pe piaţa neagră de 268,8 milioane dolari australieni (182 milioane dolari SUA sau 167 milioane euro), potrivit unui comunicat al Poliţiei Federale şi al Forţelor de Frontieră australiene.


Citeşte şi: Asiguratorii germani au reînnoit acoperirea pentru gazoductul Nord Stream 1 – Black News

Autorităţile precizează că drogurile au ajuns pe 13 martie, pe cale maritimă, în oraşul Brisbane, din nord-vestul ţării, fiind ascunse într-un transport industrial.

În cadrul operaţiunii, poliţia a arestat un bărbat în vârstă de 55 de ani care a transportat încărcătura cu un camion închiriat până într-un cartier din vestul oraşului Sydney, loc în care au fost extrase 960 de pachete de droguri din două mari blocuri de ciment, adaugă comunicatul.

Citeşte şi: Cuvântul lui Macron, ‘important’ pentru participarea ruşilor la JO de la Paris – Black News

Persoana reţinută se confruntă cu mai multe acuzaţii de trafic de droguri, fapte pentru care pedepsele merg până la închisoare pe viaţă.

Captura de 336 kg de heroină este a doua ca mărime de pe teritoriul australian, fiind depăşită doar de cea din octombrie 2021, din Melbourne, când au fost confiscate circa 450 de kg din acest drog.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sandra Huller va juca într-un film alături de Ryan Gosling

Sandra Huller va juca într-un film alături de Ryan Gosling Apreciata actriţă germană Sandra Huller va juca într-un film alături de un star de la...

Casa de modă Calvin Klein revine pe podiumurile de defilare

Casa de modă Calvin Klein revine pe podiumurile de defilare Casa de modă Calvin Klein şi-a anunţat joi "revenirea în viitorul apropiat pe podiumurile de...

Regele Charles va participa la ceremonia tradiţională Trooping the Colour

Regele Charles va participa la ceremonia tradiţională Trooping the Colour Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va participa la ceremonia tradiţională Trooping the Colour,...

Poliţia a monitorizat decibelii de la concertul lui Taylor Swift în Madrid după ce localnicii s-au plâns de zgomot

Poliţia a monitorizat decibelii de la concertul lui Taylor Swift în Madrid după ce localnicii s-au plâns de zgomot Poliţia a măsurat nivelul decibelilor înregistraţi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.